Metsä

Yle: Sähkölinja putosi metsässä Ristijärvellä, mies loukkaantui vakavasti

Metsä 08.01.2018

Metsässä liikkuminen voi olla nyt vaarallista lumen vuoksi. Ristijärvellä metsäkone kaatoi tykkylumen valtaamia puita, kun kaadettavan puun latvus katkesi.


Pekka Fali
Pelastuslaitos muistuttaa, että metsässä liikkuminen on vaarallista puiden latvuksiin kertyneiden massiivisten lumipainojen vuoksi.

Mies loukkaantui vakavasti Ristijärvellä sattuneessa tapaturmassa, kertoo Yle. Metsäkone oli kaatamassa tykkylumen valtaamia puita suurjännitelinjan vierestä, kun kaadettavan puun latvus katkesi tykkylumen painosta ja putosi vieressä kulkevan sähkölinjan päälle, jonka seurauksena linja putosi maahan.

Mies ei ollut paikalla työtehtävissä, vaan seuraamassa puiden kaatoa metsätyökoneen vaara-alueen ulkopuolella. Mies sai sähkölinjasta voimakkaan sähköiskun ja palovammoja vartaloonsa. Hänet kuljetettiin ensihoidon alkutoimenpiteiden jälkeen Oulun Yliopistolliseen sairaalaan saamaan jatkohoitoa.

Ylä-Kainuun vakavan lumitilanteen ja siitä aiheutuvien linjatöiden puhdistustoimien vuoksi pelastuslaitos kehottaa ulkopuolisia olemaan liikkumatta alueilla, joissa on työkoneita.

Aiheeseen liittyvät artikkelit