Metsä

Metsähallitus liittämässä kiviliiketoiminnan osaksi kiinteistökehitystä

Metsä 11.01.2018

MH-Kivi Oy hoitaa toistaiseksi vanhaa sopimuskantaansa. Uudet kohteet myydään Metsähallituksen Kiinteistökehitys-vastuualueessa.


Maiju Pohjanheimo
Metsähallitus jalostaa kiviainesta ainoastaan omaan käyttöönsä, esimerkiksi metsäautoteiden rakentamiseen.

Tähän asti Metsähallituksella on ollut kiviaineeseen liittyvää liiketoimintaa Kiinteistökehitys-vastuualueessa ja MH Kivi Oy:ssä.

"MH-Kivi Oy hoitaa edelleen omaa sopimuskantaansa, mutta uusien kohteiden myynti ja markkinointi tehdään jatkossa Kiinteistökehityksessä", MH-Kiven toimitusjohtaja Pekka Pamppunen kertoo.

MH-Kivi on tarkoitus integroida kokonaan Metsähallitus Kiinteistökehitykseen myöhemmin tämän vuoden aikana. Metsähallituksen kiviainesliiketoiminnan järjestelyillä ei ole henkilöstövaikutuksia.

Muutoksella pyritään palvelun selkeyttämiseen, kun kaikki kaivannaisiin liittyvät liiketoiminta-asiat hoidetaan samasta paikasta.

Kiinteistökehityksen kaivannaisliiketoiminta on valtion maa-ainesvarojen tutkimista, niiden luvittamista sekä maa-ainesalueiden myymistä ja vuokraamista

Metsähallitus jalostaa aineksia vain omaa käyttöä varten metsäautoteiden rakentamiseen, ylläpitoon ja peruskorjaukseen eikä toimita kiviaineksia ulkopuolisille asiakkaille.

Metsähallitus luopui kiviainesten jalostuksesta ja toimituksesta asiakkaille vuonna 2013, kun se myi pääosan tytäryhtiönsä Morenia Oy:n maa-ainesliiketoiminnasta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit