Metsä

Metsänhoitoyhdistysten toimihenkilöille syntyi työehtosopimus

Metsä 11.01.2018

Palkat nousevat 3,3 prosenttia, merkkipäivistä tulee palkallisia vapaapäiviä.


Markku Vuorikari
Metsänhoitoyhdistyksen toimihenkilöiden sopimus on 25 kuukauden pituinen ja 3,3 prosentin korotus maksetaan etupainotteisena.

Yksityismetsätalouden Työnantajat (YT) ja Metsäalan Asiantuntijat (Meto) ovat päässeet sopuun metsänhoitoyhdistysten työehtosopimukseksi. Sopimuskausi on 25 kuukautta ja uusi työehtosopimus tuo toimihenkilöille 3,3 prosentin korotuksen palkkoihin.

"Takana on pitkä kuiva kausi. Siksi korotus tulee etupainotteisesti. Heti helmikuun alkuun tulee 1,3 prosentin yleiskorotus ja 1,0 prosentin järjestelyvara, jonka jakoperiaatteet sovitaan paikallisesti", toteaa neuvottelupäällikkö Erkki Eteläaho.

Vuoden päästä vuorossa on 1,0 prosentin yleiskorotus. Tekstimuutoksiin kuuluu työviikolle sattuvien merkkipäivien muuttuminen palkallisiksi vapaapäiviksi.

Eteläahon mukaan korotukset ovat yleisen linjan mukaiset.

Sopimuksen piirissä on 1030 toimihenkilöä, jotka työskentelevät metsänhoitoyhdistyksissä, yhteismetsissä sekä näiden omistamissa yhtiöissä.

Eteläahon mukaan myös Metsähallituksen metsätoimihenkilöitä koskevat neuvottelut ovat edenneet. Sen lisäksi vääntöä käydään metsäkeskuksen ja metsäteollisuuden sopimuksista.

"Tämä oli päänavaus. Tavoitteena on saada loputkin sopimukset tammikuun aikana. Luultavasti neuvottelut venyvät kalkkiviivoille."

Aiheeseen liittyvät artikkelit