Metsä

Yle: Finnpulpin toinen rahoituskierros saataneen päätökseen tänä vuonna

Metsä 12.01.2018

Korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä asemakaavasta yhtiö odottaa alkuvuoden aikana.


Pentti Vänskä
Finnpulpin tehtaan paikka sijaitsee Kuopion Sorsasalossa.

Finnpulpin projektijohtaja Timo Piilonen kertoo Ylelle, että Kuopioon kaavaillun havupuusellutehtaan toinen rahoituskierros pyritään saamaan valmiiksi tänä vuonna.

Se vastaa Finnpulpin aiemmin antamaa arviota, että rakentamispäätös tehtäneen tämän vuoden loppupuolella. Valmistuessaan biotuotetehdas olisi maailman suurin havupuunsellun valmistajana.

Toisen rahoituskierroksen jälkeen edessä ovat tehtaan perussuunnittelu, tarjouskierrokset laitteistoista, lopulliset kannattavuuslaskelmat ja koko rahoituspaketin hankkiminen. Tuotanto voi alkaa aikaisintaan keväällä 2021.

Yhtiö odottaa korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisua asemakaavasta alkuvuoden aikana.

Piilosen mukaan yhtiöllä ei ole tällä hetkellä julkistaa uusia rahoitussopimuksia. Hän korostaa Ylelle, että kiinnostusta maailmalla on.

Kansainväliset sijoittajat ovat nyt odottavalla kannalla, sillä EU:ssa on työn alla useita bioenergiaan ja metsien käyttöön liittyviä lainsäädäntökokonaisuuksia.

Kaidi Finlandin toimitusjohtaja Carl Haglund arvioi eilen Kauppalehdessä, että juuri sen vuoksi Kemiin suunnitellun biotuotetehtaan investointipäätös voi viipyä vielä pitkään.

Ylen uutinen

Lue myös:

Ympäristöprofessori: Äänekosken tehdas hyvä hiilinieluille, Kaidin kemin hanke huono

Metsäjätti Mondi kertoi juuri joulun alla ostavansa Powerfluten eli entisen Savon Sellun Kuopiosta. Se toimii myös Kuopion Sorsasalossa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit