Metsä

Iskun Arto Tiitinen on huolissaan metsätilojen pienestä koosta: "Metsä ei ole museo"

Metsä 12.02.2018 Lahti

Metsä on Iskun toimitusjohtajalle tärkeä paikka. Hän ajaa ensiharvennuspuut itse metsästä tienvarteen viikonloppuaskareina.


Kari Salonen
Oma metsä on tärkeä paikka Iskun toimitusjohtajalle Arto Tiitiselle. Hän asuu kolmella paikkakunnalla: Lahdessa, Jyväskylässä ja synnyinpitäjässään Hankasalmella.

Iskun toimitusjohtaja Arto Tiitinen on vuosien varrella hoitanut lukuisia metsäalan hallitustehtäviä. Hän toimi kahdeksan vuotta Metsähallituksen hallituksen puheenjohtajana, on toiminut muun muassa metsäteollisuusyhtiö Honkarakenteen hallituksen puheenjohtajana ja johtaa edelleen Työtehoseuran hallitusta.

Puunkorjuun asiat ovat hänelle tuttuja Ponssen toimitusjohtajan pestistä, ja hän omistaa myös metsää kotikunnassaan Hankasalmella. Tiitinen on aktiivinen metsänomistaja; hän kertoo teettäneensä viime kesänä pari kilometriä metsäautotietä.

Parhaillaan on menossa ensiharvennus, josta hän aikoo viikonloppuaskareinaan ajaa hankintapuut itse tien varteen. Tuulenkaatopuut hän sahauttaa ja tekee niistä rakennuksia.

"Metsä on minulle tärkeä paikka."

Suomen metsäorganisaatiot ovat olleet kuluneen vuosikymmenen aikana kovassa myllerryksessä. Tiitisen mielestä uudistettavaa riittää yhä, jotta maahan suunniteltu puun käytön lisäys saavutetaan.

"Metsätilojen rakennemuutosta pitää nopeuttaa. Tilakoon täytyy kasvaa. Metsä ei ole museo, sitä pitää hoitaa ja puuta täytyy korjata."

Metsäteollisuudessa pärjäävät hänen arvionsa mukaan ne, jotka ovat investoineet määrätietoisesti.

"Se näkyy sahapuolella, ja Äänekoski on hyvä esimerkki rohkeudesta. Näitä toivoisi lisää."

Hän uskoo, että sellunteon kylkiäisenä on mahdollista löytää uusia tuotteita, joiden hinta on ihan erilainen kuin sellulla.

"Se on tahdosta ja tekemisestä kiinni."

Hän vinkkaa metsäteollisuusyrityksille, että kilpailukyvyn kehittämiseksi kannattaa käydä hakemassa oppeja myös muilta teollisuudenaloilta.

"Myös muut alat kehittyvät ja tekevät innovaatioita."

Lue myös: Alkuperä ja vastuullisuus kiinnostavat varsinkin yritysasiakkaita - Isku keskittyy kotimaiseen puuhun

Aiheeseen liittyvät artikkelit