Metsä

Suomen korkein puukerrostalo nousee Joensuuhun

Metsä 13.02.2018

Joensuulainen opiskelija-asuntola kurottaa lähes 50 metrin korkeuteen.


Arkkitehtijtoimisto Arcadia
Havainnekuva Joensuuhun nousevasta, lähes 50 metriä korkeasta puukerrostalosta,.

Stora Enso on valittu puutuoteosatoimittajaksi Joensuun Penttilänrantaan nousevaan 14-kerroksiseen puukerrostaloon. Valmistuttuaan Light House Joensuu -niminen rakennus on Suomen korkein puukerrostalo.

"Uudet ratkaisut mahdollistavat puun käytön kaupunki- ja kerrostalorakentamisessa korvaamassa muita materiaaleja, joita kerrostaloissa on perinteisemmin käytetty. Puu on kevyt mutta luja rakennusmateriaali, josta tehdyt massiivipuuelementit mahdollistavat entistä korkeampien puukerrostalojen rakentamisen", sanoo Jari Suominen, Stora Enson Wood Products -divisioonan johtaja.

Uusiutuva puu on ympäristön kannalta vastuullinen materiaali, sillä puutalo toimii hiilivarastona koko elinkaarensa ajan.

Stora Enso toimittaa lähes 50 metrin korkeuteen nousevaan asuinkerrostaloon massiivipuutuotteita talon runkorakenteeksi. Suurin osa massiivipuuelementeistä on yhtiön Varkauden tehtaalla valmistettua LVL-viilupuuta.

Seinärakenteissa käytettävän viilupuun lisäksi kohteessa käytetään Stora Enson valmistamaa ristiinliimattua CLT-puuta välipohjiin.

"Joensuun Penttilänrantaan rakennettava kohde on erinomainen esimerkki vastuullista ja nopeasta kaupunkirakentamisesta sekä erilaisten puutuotteidemme yhdisteltävyydestä. Tässä kohteessa pystytään hyödyntämään sekä LVL-viilupuun että CLT:n parhaita ominaisuuksia", kehuu Suominen.

Kerrostaloon tulee noin 120 opiskelija-asuntoa. Kohteen rakennuttajana toimii Joensuun Opiskelija-asunnot Oy Joensuun Elli ja pääurakoitsijana Rakennustoimisto Eero Reijonen. Rakennustyöt on aloitettu vuoden 2018 alussa ja kohteen on arvioitu valmistuvan syksyllä 2019.

Aiheeseen liittyvät artikkelit