Metsä

Markkinat, maakunnat ja maatalouspolitiikka MTK:n valtuuskunnan tärkeimmät haasteet

Metsä 15.04.2018

Paljon mainintoja valtuuskunnan jäseniltä keräsi MT:n kyselyssä myös MTK:n oman järjestö- ja jäsenmaksu-uudistuksen loppuunvienti.


Pekka Fali
MTK:n valtuuskunnan jäsenet haluavat järjestön terävöittävän markkinaedunvalvontaa, jotta elintarvikkeiden halpuutus loppuisi.

Maaseudun Tulevaisuuden verkkokyselyn mukaan MTK:n valtuuskunnan jäsenet pitävät kuluvan vuoden tärkeimpinä tehtävinä markkinaedunvalvonnan terävöittämistä sekä vaikuttamista tuleviin maakuntavaaleihin ja maakuntien toimintaan.

Paljon mainintoja valtuuskunnan jäseniltä kerää myös MTK:n oman järjestö- ja jäsenmaksu-uudistuksen loppuunvienti.

EU:n tulevaan maatalouspolitiikkaan ja hirvieläinten kantaan vaikuttaminen nähdään vastaajien keskuudessa niin ikään alkaneen vuoden painopisteinä. Yksittäisiä mainintoja tuli myös lomitusuudistuksen ja eläinten hyvinvointilain toimeenpanoon liittyvästä edunvalvonnasta sekä kuluttajatyöhön panostamisesta.

MT:n verkkokysely lähetettiin edellisviikolla kaikille MTK:n valtuuskunnan äänivaltaisille edustajille. Nimettömänä tehtyyn kyselyyn vastasi 31 valtuuskunnan jäsentä, joista kaksi kolmesta edusti tuottajaliittoja ja kolmasosa metsänhoitoyhdistyksiä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit