Metsä

Metsänomistajajoukko vaatii hirvikannan leikkaamista kolmannekseen: "Ylisuuri hirvikanta aiheuttaa kymmenien miljoonien eurojen vahingot"

Metsä 16.04.2018

Kannanoton allekirjoittaneiden metsänomistajien mielestä hirvien metsästyksestä on tullut lähinnä metsästäjien ja metsästysorganisaatioiden temmellyskenttä, jossa metsänomistajat ja tieliikenne ovat täysin sivuroolissa.


Rami Marjamäki
Metsänomistajien mielestä hirvitalousalueiden ja Luonnonvarakeskuksen kanta-arviot eivät ole vuosikausiin pitäneet paikkansa.

Joukko metsänomistajia haastaa kaikki Suomen metsänomistajat aktivoitumaan metsästysasioissa esimerkiksi metsänhoitoyhdistysten ja yhteismetsien kautta.

Kannanotossaan metsänomistajat vaativat, että Suomen hirvikantaa vähennetään selvästi nykyisestä noin 100 000 yksilöstä enintään kolmannekseen eli noin 30 000 yksilöön. Metsästyksen avulla hirvikanta tulisi myös pitää tällä tasolla.

Metsänomistajien mielestä hirvitalousalueiden ja Luonnonvarakeskuksen kanta-arviot eivät ole vuosikausiin pitäneet paikkansa.

"Ylisuuri hirvikanta aiheuttaa metsänomistajille, maataloudelle sekä tieliikenteelle kymmenien miljoonien eurojen vuosittaiset vahingot", kannanotossa todetaan.

Kannanoton allekirjoittaneen metsänomistajajoukon mielestä hirvien metsästyksestä on tullut lähinnä metsästäjien ja varsinkin metsästysorganisaatioiden temmellyskenttä, jossa metsänomistajat ja tieliikenne ovat täysin sivuroolissa.

"Nykyisestä ylisuuresta hirvikannasta on tullut vähitellen niin sanottu uusi normaali, jota hivutetaan maakuntiin ja loppulaskun maksaja on aina metsänomistaja, tieliikenne sekä maatalous ja sahateollisuus", metsänomistajajoukko huomauttaa.

Suomelle tärkeän biotalouden ja metsäsektorin tulevaisuutta ei pidä uhrata liian suuren hirvikannan ylläpitoon.

"Metsänomistajat ja koko metsäsektori tarvitsevat terveitä ja hyvin kasvavia taimikoita, tulevaisuuden metsiä", kannanotossa linjataan.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT