Metsä

Pyhärannan palon metsävahingot jäämässä 440 000 euroon – "Suojelun vaihtoehto katsotaan ensin"

Metsä 08.08.2018

Alun perin tuhoutuneen puuston määrän pelättiin nousevan liki miljoonaan euroon. Poliisi selvittää edelleen syttymissyytä.


Pasi Leino
Metsää paloi Pyhärannassa yhdeksällä metsänomistajalla, joista kolmella tuhoala oli 7–14 hehtaaria ja vahingot noin 100 000 euroa.

Pyhärannassa Rauman ja Uudenkaupungin välillä kolme viikkoa sitten riehunut palo tuhosi alun perin arvioitua vähemmän metsää.

Metsänhoitoyhdistys Lounametsän metsäasiantuntijan Markku Haapaniemen mukaan noin 40 hehtaarin paloalueella puustovahinkojen määrä on täsmentynyt 440 000 euroon.

Palon riehuessa liekkien arvioitiin levinneen lähes 100 hehtaarin alueelle ja puustovahinkojen nousevan liki miljoonaan euroon.

Metsätuhoja kärsi yhdeksän metsänomistajaa, joista kolmella tuhoala oli 7–14 hehtaaria ja vahingot noin 100 000 euroa. Kuudella metsänomistajalla palo aiheutti vahinkoja 2–3 hehtaarilla, Haapaniemi kertoo.

Vakuutuksia metsäpalon varalle oli kolmella metsänomistajalla yhdeksästä.

Metsäpaloalueelta ei ole vielä aloitettu korjaamaan puuta. Haapaniemen mukaan toistaiseksi ei korjuun aloittamista kiirehditä.

"Suojelun vaihtoehto katsotaan ensin", Haapaniemi sanoo.

Suojelu tarkoittaisi käytännössä paloalueiden siirtämistä Metso-suojeluohjelmaan.

Haapaniemi toteaa, että jokainen metsänomistaja tekee päätöksensä, kun suojelun mahdollisuus ja muut vaihtoehdot on selvitetty.

Poliisi tutkii edelleen palon syttymissyytä. Palon syttymisalueella tiedetään liikkuneen metsäkoneen.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT