Metsä

Metsätalousinsinöörin koulutus alkaa Virroilla

Metsä 22.08.2018

Tammikuussa alkavaan koulutukseen on tarjolla 30 opiskelupaikkaa.


Kari Salonen
Metsäasiantuntijan töistä kiinnostuneet voivat ensi vuodesta alkaen opiskella myös Virroilla metsätalousinsinööriksi.

Tampereen ammattikorkeakoulu käynnistää Virroilla tammikuussa 2019 metsätalousinsinöörin (AMK) koulutuksen. Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, ja koulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa.

Virroilla alkavaa koulutusta on suunniteltu yhteistyössä paikallisten ja alueellisten metsäorganisaatioiden kanssa.

"Metsätalousinsinöörien työllisyystilanne on tällä hetkellä hyvä, ja uusien investointien ja eläköitymisen myötä uusia metsäalan osaajia tarvitaan lisää", arvioi metsätalouden koulutuspäällikkö Ari Vanamo Tampereen ammattikorkeakoulusta.

Koulutus koostuu lähitapaamisista ja etäopiskelusta. Lähijaksoja on 1–2 kertaa kuukaudessa. Lähiopetus järjestetään pääosin Virroilla, yleensä perjantaisin ja lauantaisin. Yksittäisiä lähijaksoja voi olla myös Tampereella.

"Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat päivittää aiempia tutkintojaan, laajentaa osaamistaan tai hakeutua kokonaan uudelle alalle", Vanamo toteaa.

Metsätalousinsinöörin koulutus kestää neljä vuotta, ja opiskelupaikkoja tammikuussa 2019 alkavaan koulutukseen on tarjolla yhteensä 30. Opiskelupaikkaa voi hakea ammattikorkeakoulujen yhteishaussa 5.–19.9.2018.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT