Metsä

Kaidin Haglund hämmästelee Metsäliiton Asunnan tukipuheita

Metsä 29.09.2017

"Toivoisin, että alan toimijat pystyisivät rakentavaan vuoropuheluun keskenään julkiseen väittelyn sijaan", Kaidi Finlandin toimitusjohtaja Carl Haglund sanoo.


Jaana Kankaanpää
"Meille on epäselvää, mihin mahdollisin tukiin Asunta viittaa", Kaidi Finlandin toimitusjohtaja Carl Haglund sanoo.

Kaidi Finlandin toimitusjohtaja Carl Haglund hämmästelee Metsä Groupin emoyhtiön Metsäliitto Osuuskunnan hallituksen puheenjohtajan Martti Asunnan tukipuheita.

Tänään (29.9.) Maaseudun Tulevaisuudessa Asunnan haastattelussa todettiin kiinalaisen Kaidin suunnittelevan biojalostamoa Kemiin samalle paikalle, minne Metsä Group suunnitteli biojalostamoa yhdessä Vapon kanssa aiemmin.

Metsä Group päätti kuitenkin Asunnan mukaan irtaantua hankkeesta, kun selvisi, ettei biojalostamoa saada kannattavaksi ilman tukia.

Jos Kaidin investointi toteutuisi ja yhtiö alkaisi tuen turvin kilpailla pohjoisessa myös kuitupuusta, niin ”ei se ainakaan parantaisi Metsä Groupin kannalta investointimahdollisuuksia pohjoiseen”, Asunta muotoili.

Haglund sanoo Asunnan haastattelun herättäneen heillä Kaidissa suurta epäselvyyttä.

"Meille on epäselvää, mihin mahdollisin tukiin Asunta viittaa. Aina on tietenkin mahdollista, että Asunta tietää enemmän kuin me tiedämme valtion suunnitelmista. Toivoisin kuitenkin, että voisimme välttää tämän kaltaista spekulointia yksittäisen yritysten kohdalla tietämättä tai kertomatta tarkemmin, mistä tuista oikein on kysymys", Haglund toteaa Maaseudun Tulevaisuudelle lähettämässään viestissä.

Haglund muistuttaa Metsä Groupin saaneen tukea Äänekoskelle vasta valmistuneeseen suurinvestointiin.

"Leikkimielisesti tekisikin mieleni kysyä Asunnalta, tulisiko Metsä Groupin maksaa Äänekosken biotuotetehtaan toiminnan mahdollistamiseen aikanaan saadut kymmenien miljoonien tuet takaisin?"

Haglund kehuu Äänekosken investointia Suomen biotalouden elinvoimaisuudelle erittäin positiivisena asiana.

"Äänekosken ja Kaidin kaltaisten isojen teollisten investointien hyöty suomalaiselle yhteiskunnalle on merkittävä. Siksi onkin hienoa, että Äänekosken kohdalla pystyttiin löytämään yrityksen oman investoinnin lisäksi myös valtiollista tukea investoinnin toteutumiseksi", Haglund sanoo.

Hän kertoo arvostavansa Metsä Groupia ja sen toimintaa.

"Toivoisin, että alan toimijat pystyisivät rakentavaan vuoropuheluun keskenään julkiseen väittelyn sijaan."

Lue myös:

Metsäliiton Asunta arvostelee UPM:n saamaa biodieseltukea

UPM vastaa Metsä Groupin arvosteluun mäntyöljystä

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT