Metsä

Kansallispuistot haastavat joulupukin matkailuvalttina

Metsä 22.09.2017

Puistoille kultamitali, kävijämäärät reippaassa kasvussa.


Mari Laukkanen
Petkeljärven kansallispuisto on jo syysväreissä.

Kansallispuistot on palkittu Finnish Travelgala -tilaisuudessa kultamitalilla kategoriassa "Mieleenpainuvin matkakokemus". Oikein markkinoituna niistä saattaisi syntyä joulupukin veroinen matkailuvaltti.

Kansallispuistot kilpailivat palkinnosta kahden muun finalistin kanssa. Finalisteiksi saivat sekä ammattilaiset että yleisö saivat äänestää suosikkinsa.

Raati ja yleisö nostivat kansallispuistot järvineen, metsineen ja luontopolkuineen Suomen matkailun toiseksi kärjeksi. Se toinen on siis joulupukki.

Metsähallituksen kansallispuistojen sisällä on yritysverkosto, jossa on mukana paikallisia toimijoita. Kestävän matkailun ohjelman ohella kansallispuistoissa panostetaan asiakasystävällisyyteen ja siihen, miten kansallismaisemat koetaan ja miten kansallispuistoissa liikutaan. Kansallispuistot tarjoavat henkireiän niin suomalaisille kuin ulkomaisille matkailijoille.

Myös tilastojen valossa kansallispuistot ovat matkailullisesti merkittäviä. Tänäkin vuonna kansallispuistojen käyntimäärät kasvoivat 13 prosenttia elokuun loppuun mennessä.

Suomessa on 40 kansallispuistoa. Tuorein niistä on Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi perustettu Hossa. Siellä rikottiin kesällä 100 000 kävijän raja.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT