Metsä

Kauppalehti: Kainuulaisten KaiCell Fibers saa vieraita Kiinasta

Metsä 30.03.2017

Kiinalainen delegaatio tutustuu Kainuun sellutehdashankkeeseen, KaiCell Fibersin hallituksen puheenjohtaja Eero Suutari kertoo.


Paltamoon suunnitteilla oleva biotuotetehdas käyttäisi havukuitupuuta 2,5 miljoonaa kuutiometriä vuodessa.

Kiinasta saapuu parin viikon päästä delegaatio, joka tutustuu Paltamoon kaavailtuun sellupohjaiseen biotuotetehdashankkeeseen, kertoo KaiCell Fibersin hallituksen puheenjohtaja Eero Suutari Kauppalehdessä.

Suutarin mukaan kiinalaiset vieraat tutustuvat hankkeeseen niin mahdollisina asiakkaina kuin investoijinakin. Tarkemmin hän ei delegaation koostumusta paljasta, mutta hänen mukaansa se edustaa ”Kiinan valtion omistamaa isoa yritystä”.

Kaicell Fibersin toimitusjohtajaksi on nimitetty Jukka Kantola ja strategiajohtajaksi Martin Doktar. Molemmat ovat olleet Kainuun sellutehdashankkeen suunnittelussa mukana jo pitkään.

Suutarin mukaan hanke on tullut vaiheeseen, jossa se tarvitsee kiinteästi toimivaa johtoa ja henkilöstöä, joka toteuttaa tehtaan.

”Haemme rahoitusta tehdassuunnittelulle ja tukea Tekesiltä”, Suutari kertoo.

KaiCell Fibers suunnittelee Kainuun Paltamoon biotuotetehdasta, jonka perustana olisi 450 000 tonnin sellutehdas. Tehdas käyttäisi 2,5 miljoonaa kuutiometriä havukuitupuuta vuodessa.

Kokonaisselvitys tehtaan kannattavuudesta on menossa ja valmistuu kesäksi. Sen perusteella käynnistetään ympäristövaikutusten arviointi.

Investointipäätös tehdään suunnitelmien mukaan ensi vuoden kuluessa. Tehdas voisi käynnistyä vuonna 2021.

Aiheeseen liittyvät artikkelit