Metsä

Posion yhteismetsä sijoittaa Kemijärven biotehdashankkeeseen

Metsä 11.04.2017

Jo kolme pohjoisen yhteismetsää on päättänyt pääomalainasta Boreal Biorefille. Yhteensä lainaa luvassa 300 000 euroa.


Kari Lindholm
Posion yhteismetsän lisäksi Kemijärven, Kuusamon ja Sallan yhteismetsät ovat lähdössä rahoittamaan Boreal Biorefia.

Posion yhteismetsän osakaskokous päätti maanantaina myöntää Kemijärven biojalostamohankkeen suunnitteluyhtiölle Boreal Biorefille 50 000 euron pääomalainan.

"Kuitupuun käyttöä lisäävä hanke koetaan erittäin tärkeäksi, ja päätös pääomalainasta oli yksimielinen", Posion yhteismetsän toiminnanjohtaja Markus Laatikainen kertoo.

Alkuvaiheessa lähinnä havusellua tuottava biotehdas tarvitsisi mäntykuitupuuta ja sahahaketta yhteensä 2,3–2,8 miljoonaa kuutiometriä vuodessa.

Posion yhteismetsän lisäksi Kemijärven, Kuusamon ja Sallan yhteismetsät ovat lähdössä rahoittamaan Boreal Biorefia. Yhteensä yhteismetsät myöntävät pääomalainaa hankkeelle 300 000 euroa.

Sallalaiset ovat jo tehneet päätöksen 50 000 eurosta ja kemijärveläiset 100 000 eurosta. Kuusamon yhteismetsän osakaskokouksessa on toukokuussa esillä 100 000 euron pääomalaina.

Yhteismetsät voivat vaihtaa pääomalainan perustettavan tuotantoyhtiön osakkeiksi.

Kiinalainen Camce ja Boreal Bioref allekirjoittivat viime viikolla useita sopimuksia hankkeesta. Lopullinen rakentamispäätös biotehtaasta on määrä tehdä tämän vuoden aikana.

Aiheeseen liittyvät artikkelit