Metsä

Sijoitusyhtiö ja toimiva johto ostavat Metsäkeskuksen Otso metsäpalvelut

Metsä 06.09.2016

Uusi yhtiö aloittaa toimintansa lokakuussa.


Kari Salonen
Otso metsäpalvelut tekee esimerkiksi kunnostusojituksia.

Suomen metsäkeskuksen johtokunta hyväksyi perjantaina Metsäkeskuksen liiketoimintayksikön OTSO Metsäpalvelujen liiketoimintakaupan. Ostaja on Helmet Business Mentors Oy ja osapuolet allekirjoittivat kauppakirjan tänään, kerrotaan maa- ja metsätalousministeriön tiedotteessa.

Uusi yhtiö aloittaa toimintansa lokakuussa. OTSO:n liiketoimintakaupan taustalla on laki Suomen metsäkeskuksesta, jonka mukaisesti liiketoiminta on irrotettava kokonaisuudessaan metsäkeskuksesta vuoden 2016 loppuun mennessä.

Liiketoimintakauppa korvaa valtioneuvoston kanslian alaisuuteen perustettavaksi suunnitellun yhtiön, joka oli tarkoitettu välivaiheeksi yrityksen siirtämisessä yksityisille markkinoille.

Ministeri Kimmo Tiilikainen toteaa olevansa ratkaisuun erittäin tyytyväinen. Hänen mukaansa kauppa mahdollistaa sen, että Suomessa säilyy maan kattava monipuolinen metsäpalveluita tarjoava organisaatio.

"Metsäbiotalouden kasvu uusien investointien myötä edellyttää, että infrasta ja metsien hoidosta huolehditaan jatkossakin hyvin. Kauppa palvelee niin metsänomistajia, urakoitsijoita kuin OTSO:n muita yhteistyökumppaneita ja asiakkaita."

Uuden perustettavan yhtiön pääomistaja on sijoitusyhtiö Helmet Business Mentors Oy ja osaomistajana on toimiva johto. Liiketoimintajohtajana jatkaa Kari Lundell. Henkilöstö siirtyy uuteen yhtiöön niin sanottuina vanhoina työntekijöinä uuden yhtiön aloittaessa toimintansa.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT