Metsä

UPM yrittää järjestää yhtiökokouksen tiukoin erityisjärjestelyin – Stora Enso ja Metsä Board ovat jo peruneet kevään yhtiökokoukset koronan vuoksi

UPM:n mukaan yhtiökokous järjestetään vain, jos osallistujamäärä on niin vähäinen, että kokous voidaan järjestää turvallisesti ja Suomen viranomaisten ohjeita noudattaen.
Sanne Katainen
UPM vahvistaa yhtiökokouksen paikan myöhemmin ja kehottaa osakkeenomistajia seuraamaan yhtiön verkkosivuja, joilta saa viimeisimmät yhtiökokousta koskevat ohjeet.

Koronaviruksen aiheuttamasta pandemiasta johtuen UPM ryhtyy lukuisiin varotoimiin voidakseen järjestää yhtiökokouksensa suunnitellusti maaliskuun 31. päivänä, yhtiön tiedote kertoo.

Yhtiökokous järjestetään vain, jos kokouksen osallistujamäärä on niin vähäinen, että yhtiökokous voidaan järjestää turvallisesti ja Suomen viranomaisten ohjeita noudattaen.

UPM:n mukaan varotoimiin ryhdytään, jotta yhtiökokous voidaan pitää osakkeenomistajien terveys ja turvallisuus huomioiden, ja se voi päättää esityslistan mukaisista asioista, kuten osingonmaksusta.

UPM pyytää kaikkia osakkeenomistajia, jotka ovat jo ilmoittautuneet tai ovat aikeissa ilmoittautua yhtiökokoukseen olemaan osallistumatta henkilökohtaisesti kokoukseen ja antamaan sen sijaan valtakirjan yhtiön tarjoamaa valtakirjapalvelua hyödyntäen.

Lisäksi kaikkia niitä osakkeenomistajia, jotka ovat jo ilmoittautuneet yhtiökokoukseen, mutta eivät aio osallistua yhtiökokoukseen tai halua hyödyntää valtakirjapalvelua, pyydetään perumaan ilmoittautumisensa mahdollisimman pian.

Valtakirjapalvelua ja ilmoittautumisen perumista koskevat ohjeet ovat saatavilla yhtiön verkkosivuilla www.upm.com/fi/yhtiokokous2020.

UPM vakuuttaa, että kaikissa olosuhteissa noudatetaan paikallisten viranomaisten ohjeita.

Kaikilla osakkeenomistajilla on mahdollisuus seurata yhtiökokousta suoran verkkolähetyksen välityksellä. Verkkolähetyksen seuraaminen ei mahdollista kysymysten esittämistä tai äänestämistä, tiedotteessa todetaan.

Stora Enso ja Metsä Groupin pörssiyhtiö Metsä Board ovat jo peruneet koronan vuoksi kevään yhtiökokouksensa ja ilmoittaneet kutsuvansa yhtiökokoukset koolle myöhemmin tilanteen salliessa.

Näin on toiminut suuri osa pörssiyhtiöistä.

Lue lisää
MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI