Metsä

Ponssen hallituksen puheenjohtajaksi Jarmo Vidgrén – Juha Vidgrén jatkaa hallituksen jäsenenä: "Aika saada uutta vetovoimaa"

Ponssen hallituksessa ovat mukana kaikki perheyhtiön pääomistajat, Ponssen perustajan Einari Vidgrénin neljä poikaa.
Pentti Vänskä
Ponssen johdossa tehtäviä järjestellään uudelleen, kun Jarmo Vidgrén siirtyy hallituksen puheenjohtajaksi myynti- ja markkinointijohtajan ja varatoimitusjohtajan paikalta.

Metsäkonevalmistaja Ponssen hallituksen puheenjohtaja vaihtuu.

Ponssen hallitus valitsi tänään keskiviikkona pidetyssä järjestäytymiskokouksessaan puheenjohtajaksi Jarmo Vidgrénin, 44.

Vuodesta 2010 yhtiön hallituksen puheenjohtajana toiminut Juha Vidgrén, 49, jatkaa hallituksen jäsenenä.

"Olen toiminut yhtiömme hallituksen puheenjohtajana kymmenen vuoden ajan, ja nyt on hyvä aika saada uutta vetovoimaa hallitustyöskentelyyn. Jarmon pitkä kokemus vuodesta 1997 alkaen erilaisissa Ponssen asiakasrajapinnan tehtävissä vahvistaa hallitustyöskentelyä. Tulen itse jatkamaan yhtiössä hallituksen jäsenenä ja päivittäisissä henkilöstö- ja yhteiskuntasuhteiden tehtävissä kuten tähänkin saakka”, Juha Vidgrén kertoo tiedotteessa.

Jarmo Vidgrén valittiin Ponssen hallitukseen tänään järjestetyssä varsinaisessa yhtiökokouksessa. Hän siirtyy hallituksen puheenjohtajaksi myynti- ja markkinointijohtajan ja varatoimitusjohtajan tehtävästä, jossa hän on vastannut yhtiön globaalista myynnistä ja jälkimarkkinoinnista vuodesta 2008 alkaen.

Muutoksen myötä yhtiön hallituksen kokoonpanossa ovat mukana kaikki perheyhtiön pääomistajat, Ponssen perustajan Einari Vidgrénin neljä poikaa. Hallituksen varapuheenjohtajana jatkaa Mammu Kaario.

"Ponssella hallituksen puheenjohtaja on perinteisesti toiminut lähellä operatiivista johtoa ja korostanut yhtiön asiakaslähtöisyyttä. Muutoksilla terävöitämme toimintaamme ja selkeytämme organisaation ja pääomistajaperheen roolituksia", Jarmo Vidgrén sanoo.

Ponssen varatoimitusjohtajan tehtävät siirtyvät talousjohtaja Petri Härköselle.

Jarmo Vidgrénin aiemman tehtävän myynti- ja markkinointijohtajana ottaa vastaan 1. kesäkuuta 2020 alkaen metsätalousinsinööri, MBA Marko Mattila, 46. Samalla Mattila aloittaa Ponssen johtoryhmän jäsenenä.

Mattila siirtyy uuteen tehtäväänsä jälleenmyyntiverkoston kehityksen johdosta. Hän on toiminut Ponssen palveluksessa vuodesta 2007 alkaen.

Mattilan nykyisessä tehtävässä jälleenmyyntiverkoston kehityksen johdossa aloittaa 1. kesäkuuta 2020 Jussi Hentunen, 37, joka siirtyy uuteen tehtäväänsä vaihtokoneliiketoiminnasta vastaavan johtajan paikalta.

Hentunen on toiminut Ponssella erilaisissa myynnin, markkinoinnin ja vaihtokoneliiketoiminnan tehtävissä vuodesta 2004 alkaen.

Pentti Vänskä
"Tulen itse jatkamaan yhtiössä hallituksen jäsenenä ja päivittäisissä henkilöstö- ja yhteiskuntasuhteiden tehtävissä kuten tähänkin saakka”, Ponssen hallituksen jäsen Juha Vidgrén kertoo.
Katso uusin video
Lue lisää

Ponsse jatkaa Suomen hyvämaineisimpana yrityksenä – korona-aika nosti uusia yrityksiä kärkikymmenikköön

Ponsse teki kaikkien aikojen parhaan heinä–syyskuun tuloksen – kutistunut tilauskanta pakottaa tehtaan loppuvuonna yhteen vuoroon

”Ajotapa ratkaisee ja meillä on hyvät kuljettajat” – eteläsuomalaiset metsäkoneyritykset ovat olleet taloudellisesti ahtaalla

Ponssen Juha Vidgrén on samaa vuosikertaa kuin perheyhtiö – Vieremällä hän on yksi kyläläinen muiden joukossa