Metsänhoitoyhdistyksen palvelut saa pian verkosta - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Metsä

Metsänhoitoyhdistyksen palvelut saa pian verkosta

Metsäomistajien tarve sähköisille palveluille on kasvanut nopeasti.
Pasi Leino
Metsänhoitoyhdistyksen palvelut löytyvät jatkossa myös kannettavista laitteista.

Metsänhoitoyhdistysten kaikki palvelut ovat pian saatavilla myös digitaalisena. Bitcomp Oy:n ja metsänhoitoyhdistysten rakentaman verkkopalvelun ensimmäinen versio julkaistaan ensi vuoden alusta

Valmistuessaan järjestelmä kattaa kaikki metsänhoitoyhdistyksen keskeiset palvelut. Sen tärkeimpänä tavoitteena on helpottaa metsänomistajien arkea ja asiointia sekä viestintää metsänhoitoyhdistysten metsäammattilaisten kanssa.

Sähköinen asiointi tuo isoja etuja erityisesti etämetsänomistajille ja yhteisomistuksessa olevien metsien omistajille. Palvelun käyttö on mahdollista myös mobiililaitteilla, joten omaa metsäomaisuuttaan pääsee tarkastelemaan suoraan maastossa ja asiointi hoituu paikasta riippumatta.

”Metsänomistajien tarve sähköisille palveluille on kasvanut jatkuvasti. Yhä useammin metsä sijaitsee kaukana varsinaisesta asuinkunnasta ja nykyaikana yhä useammat palvelut toteutetaan verkon välityksellä", kertoo Mhyp Oy:n toimitusjohtaja Jouni Tiainen.

Tiaisen mukaan metsänhoitoyhdistysten sähköisiä palveluja on kehitetty useamman vuoden ajan. Nyt toteutettavalla palvelukanavalla metsänomistajat pääsevät hallitsemaan metsäomaisuuttaan ja yhteydenpito paikalliseen metsänhoitoyhdistykseen helpottuu.

Palvelussa metsänomistaja voi hallita metsäomaisuuttaan, selata kiinnostavia artikkeleita, käyttää metsänhoitoyhdistyksen palveluita ja kommunikoida metsäammattilaisten kanssa.

”Tämän palvelun rakentamisessa pääsemme hienosti nivomaan yhteen valmiita ratkaisujamme, tuotekehitystämme ja metsäjärjestelmien osaamistamme."

Palvelussa metsänomistajan taskuun voidaan arkea helpottavien työkalujen lisäksi tuoda vaikkapa satelliittidataan pohjautuvaa täsmätietoa metsätuhoista ja tuhoriskeistä.

"Tähtäämme myös tekoälyn hyödyntämiseen siten, että metsänomistajan tarpeisiin voidaan vastata entistä paremmin kohdistetuilla palveluilla”, toteaa Bitcompin myyntijohtaja Jani Heikkilä.

Bitcomp Oy toimii Suomessa ja Euroopan markkinoilla ja keskittyy älykkäisiin metsäjärjestelmiin. Yrityksen toimialaan kuuluvat myös satelliittidataa monipuolisesti hyödyntävät analyysit ja aineistopalvelut.

Metsänhoitoyhdistysten palvelu Mhyp Oy on metsänhoitoyhdistysten ja MTK ry:n omistama palvelu- ja kehitysyhtiö, joka koordinoi metsänhoitoyhdistysten ohjelmistohankkeita ja muuta yhteistyötä.

Lue lisää

Metsänomistajien edunvalvonta uuden edessä

Kiitos, maakuntien väki!

Metsänhoitoyhdistykset vievät koululaisten kanssa metsään linnunpönttöjä

Pohjoisessa valtava fuusio – Koillismaan metsänhoitoyhdistykset yhdistyvät, toimialue Perämereltä itärajalle