Vimpelissä roihahti raju metsäpalo viiden hehtaarin alueelle – pelastuslaitos hyökkäsi tulen kimppuun 50 palomiehellä ja sammutushelikopterilla - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Metsä

Vimpelissä roihahti raju metsäpalo viiden hehtaarin alueelle – pelastuslaitos hyökkäsi tulen kimppuun 50 palomiehellä ja sammutushelikopterilla

Palon syttymissyy on sähkölinjan päälle kaatunut puu.
Tomi Olli
Seinäjoen Ylistaron paloasemalta paikalle kiirehtineet vs. palomies Markku Antila ja yksikönjohtaja Jussi Jokinen tankkasivat autoja Porasenjoesta.

Vimpelissä Sääksjärven ja Hallapuron alueella syttyi maanantaina kello kolmentoista jälkeen metsäpalo, joka roihahti viiden hehtaarin alueelle.

Tulen alle jäi kolme hehtaaria hakkuuaukiota sekä kaksi hehtaaria taimikkoa. Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Harri Setälä huokasi alkuillasta helpotuksesta, kun palo saatiin rajattua.

”Rajaus onnistui kello 16.15, mikä oli suuri helpotus. Hyökkäsimme tulen kimppuun heti alusta lähtien täydellä voimalla, mukana oli seitsemältä paloasemalta viitisenkymmentä palomiestä sekä sammutushelikopteri.”

Setälän mukaan tilanne oli erittäin vaarallinen, palo olisi huonolla tuurilla voinut levitä helteisessä säässä hyvinkin laajalle alueelle.

”Tuli ehti levitä tunnin verran ennen kuin tulimme paikalle, eli tilanne oli paha. Oli suuri onni, että pääsimme kohteen lähelle autoilla, tällä oli suuri merkitys.”

”Oli myös melkoinen apu, että tuuli oli heikkoa, sillä tuli olisi tuulen avulla voinut edetä rutikuivassa maastossa hurjaa vauhtia”, Setälä pohtii.

Palon syttymissyy on sähkölinjan päälle kaatunut puu. Palopaikalla jatkuvat myös yhä sammutustyöt.

”Ne jatkuvat varmasti ainakin tiistaihin. Tilanne on kuitenkin nyt hallinnassamme, mikä on tärkeintä”, Setälä kertoo.

Palo katkoi pelastusjohtajan mukaan myös sähköjä monista talouksista.

”Näin tapahtui, en kuitenkaan osaa tässä vaiheessa sanoa, kuinka monesta kohteesta on kysymys.”

Palo katkoi sähköt myös Vimpelin Hallapurolla asuvalta Tapio Mässbackalta. Mies oli ymmärrettävästi erittäin huolissaan.

”Vaikuttaisi siltä, että sähkökatkosta tulee pitkä. Kyläläiset ovatkin jo hakeneet aggregaatteja sekä siirtäneet pakastimien sisältöä sukulaisille ja tuttaville. Itsekin vein tavaraa Vimpelin Koskelassa asuvan veljeni pakastimeen.”

Mässbacka on huolissaan myös viestinnästä.

”Se vaikeutunee, koska puhelimien akut tyhjenevät. Nyt vain kuitenkin tehdään mitä voidaan.”

Tomi Olli
Savua erottui Tapio Mässbackan kotipihaan saakka.
Lue lisää

Metsäpalovaroitukset muuttuivat – nykyisin paloista varoitetaan kolmiportaisella asteikolla

Muhoksen metsäpalosta jättitappiot metsänomistajille – "pahimmissa paikoissa kaikki rungot ovat hiiltyneitä"

Muhoksella roihuava 250 hehtaarin metsäpalo on saatu rajattua – sammutustyöt jatkuvat pitkään

Salama sytytti useita paloja – Kauhajoella tuli riehunut yli 40 hehtaarin alalla, jälkisammutus jatkuu