Eksyneet marjastajat työllistivät poliisia ja vapaaehtoisia etsijöitä – "Älä hätäänny, siirry näkyvälle paikalle, pysy paikallasi ja soita hätäkeskukseen" - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Eksyneet marjastajat työllistivät poliisia ja vapaaehtoisia etsijöitä – "Älä hätäänny, siirry näkyvälle paikalle, pysy paikallasi ja soita hätäkeskukseen"

Lauantaina kadonnutta marjastajaa etsittiin Tervolassa, maanantaina Raahessa.
Pekka Fali
Hillat ja mustikat houkuttelevat nyt marjastajia maastoon. Eksymisen varalle lyhyellekin reissulle kannattaa ottaa mukaan evästä ja matkapuhelin, poliisi neuvoo.

Marjastuskauden alkaminen näkyy eksymisinä.

Lauantai-iltana Meri-Lapin poliisi löysi dronen avulla melkein 80-vuotiaan naisen, joka oli lähtenyt hillojen perään. Matkapuhelimensa hän oli jättänyt kotiin, ettei se häviäisi metsään.

Kun naista ei kuulunut kotiin, hänen miehensä otti poliisiin yhteyttä.

Dronen lisäksi etsintää tehtiin mönkijällä ja puolustusvoimien koirapartion avulla. Avuksi saatiin myös vapaaehtoisen pelastuspalvelun 15-henkinen ryhmä.

Löydettäessä nainen ei pystynyt liikkumaan omin voimin, vaan hänet kannettiin 300 metrin matka maastosta ambulanssiin.

Maanantaina poliisi etsi marjastajaa Raahessa.

Iäkäsä mies oli eksynyt maastoon Pitkäsjärvellä. Hän oli lähtenyt aamupäivällä marjaan, eikä häneen saatu yhteyttä klo 13 jälkeen. Poliisi sai tiedon eksyneestä noin 16.30.

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsijä löysi miehen lopulta klo 21 kuuden kilometrin päässä lähtöpaikasta. Mies oli olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa.

Poliisi kehottaa ottamaan marjastusreissulle mukaan välipalaa ja juotavaa sekä täyteen ladatun matkapuhelimen.

"Mahdollisen eksymisen sattuessa älä hätäänny, siirry näkyvälle paikalle esimerkiksi metsäaukealle, pysy paikallasi ja soita hätäkeskukseen!" poliisi kehottaa tiedotteessaan.

Lue lisää

Metsänomistajilla on huonosti tietoa metsiensä suojeltavista lajeista ja usein suojeltava esiintymä selviää vasta kun hakkuu on jo suunnitteilla

Finnmetkosta puuttuvat suuret metsäkonevalmistajat – pienemmille toimijoille on nyt tarjolla näkyvyyttä

Tuntsan valtavalla paloalueella Sallassa hakataan nyt 60 vuoden jälkeen ensiharvennuksia – korkeimmat kohdat ovat metsittyneet huonosti

Timo Ylänen ryhtyy johtamaan koko Deere&Companyn metsäkoneliiketoimintaa maailmanlaajuisesti – "Haasteellinen syksy edessä"