Stora Enson tehdasalueella Varkaudessa jatkuu energiapuukasojen jälkisammutus – palolla ei ole ollut vaikutusta tuotantoon - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Stora Enson tehdasalueella Varkaudessa jatkuu energiapuukasojen jälkisammutus – palolla ei ole ollut vaikutusta tuotantoon

Noin kymmenen metriä korkeiden kasojen sammutus on hidasta, vaikka palo saatiin rajattua varhaisessa vaiheessa. Syttymissyytä ei vielä tiedetä.
Pentti Vänskä
Lauantaiaamuna syttyneellä palolla ei ole ollut vaikutusta Stora Enson tuotantoon Varkaudessa. Yhtiö tekee Varkaudessa aaltopahvin pintamateriaalia, sellua, viilupuuta ja sahatavaraa. Arkistokuva.

Stora Enson tehdasalueella Varkaudessa on jatkunut tänään maanantaina energiapuukasojen jälkisammutus.

Lauantaiaamuna syttyneissä kasoissa on lähinnä viilupuun (lvl) tuotannossa syntyvää jätepuuta ja kuorta, jota poltetaan tehdasalueen energiakattilassa.

Stora Enson viestintäjohtajan Satu Härkösen mukaan palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Myöskään tuotantoon ei palolla ole ollut vaikutusta.

Varkaudessa Stora Enso tekee aaltopahvin pintamateriaalia, sellua, viilupuuta ja sahatavaraa.

Tuotantolinjoista saha on kahden viikon kesälomatauolla.

Palon syttymissyytä ei Härkösen mukaan vielä tiedetä. Taloudelliset vahingot näyttävät jäävän pieniksi.

Palo saatiin rajattua viikonloppuna varhaisessa vaiheessa, mutta noin kymmenen metriä korkeiden kasojen sammuttaminen on hidasta.

Savua muodostui runsaasti, mutta pelastuslaitoksen ei tarvinnut antaa vaaratiedotetta.

Stora Enso työllistää Varkaudessa noin 500 henkilöä.

Katso uusin video
Lue lisää

Maailman suurimpiin metsänomistajiin lukeutuva Stora Enso hakee lisää tuottoa miljardimetsistään – "Metsät eivät ole vain raaka-aineen lähde"

Stora Enso investoi Uimaharjun sahaan 10 miljoonaa euroa – kuivaamoja ja sahauslinjaa uusitaan

Matti Lappalaisen elämäntyö katosi tulimereen – video näyttää tulen hurjan tuhovoiman

Mitä painopaperien jälkeen?