UPM sulkee Jyväskylän vaneritehtaan heinäkuun lopussa – 147 henkilön työt loppuvat - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

UPM sulkee Jyväskylän vaneritehtaan heinäkuun lopussa – 147 henkilön työt loppuvat

UPM sai päätökseen Jyväskylän vaneritehtaan yt-neuvottelut.
Jarkko Sirkia
UPM perusteli kesäkuussa Jyväskylän vaneritehtaan suunniteltua sulkemista pitkään jatkuneella heikolla kannattavuudella.

UPM on saanut päätökseen Jyväskylän havu- ja koivuvaneria valmistavan tehtaan yt-neuvottelut, yhtiö kertoo.

Neuvottelujen tuloksena tehdas suljetaan pysyvästi 31. heinäkuuta. UPM kertoi tehtaan sulkemissuunnitelmasta jo kesäkuussa.

UPM:n mukaan sulkemisen aiheuttama henkilövähennys on 147 työntekijää. Yhteensä tehtaalla on ollut 167 työntekijää.

”Haluan kiittää osapuolia avoimesta ja rakentavasta neuvotteluprosessista. Olemme pyrkineet yhdessä löytämään parhaita mahdollisia ratkaisuja työntekijöille ja minimoimaan sulkemisen vaikutukset henkilöstölle”, sanoo UPM Plywoodin liiketoimintajohtaja Mika Sillanpää.

Yhtiön mukaan suunnitellut toimenpiteet vahvistavat vaneriliiketoiminnan kokonaiskilpailukykyä ja liiketoiminnan tulosedellytyksiä pitkällä aikavälillä.

Lue myös:

UPM aikoo sulkea vaneritehtaan pysyvästi Jyväskylässä – tehtaalla työskentelee 167 henkilöä

Lue lisää

UPM kannattavin kolmesta suuresta metsäyhtiöstä – korona iski painopapereihin ja nyt koneita suljetaan tai muunnetaan valmistamaan pakkausmateriaaleja

UPM:n painopaperit vajosivat tappiolle ensimmäisen kerran viiteen vuoteen – "tarrojen ja erikoispaperien kysyntä oli vahvaa ja tuloskehitys erinomaista"

UPM sulkee pysyvästi Chapellen sanomalehtipaperitehtaansa Ranskassa – tehdas voidaan vielä myydä, jos tyydyttävä tarjous saadaan

Uutistoimisto Reuters: Nokia leikkaa kolmanneksen henkilöstöstään Ranskassa