Timo Ylänen ryhtyy johtamaan koko Deere&Companyn metsäkoneliiketoimintaa maailmanlaajuisesti – "Haasteellinen syksy edessä" - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Timo Ylänen ryhtyy johtamaan koko Deere&Companyn metsäkoneliiketoimintaa maailmanlaajuisesti – "Haasteellinen syksy edessä"

Aiemmin Yläsellä on ollut vastuullaan konsernin katkotun puutavaralajimenetelmän koneet ja Euroopan markkina-alue.
Peero Lakanen / Valokuvaamo KLIK
Maailman suurimman metsäkonevalmistajan John Deeren johtaja Timo Ylänen arvioi, että alan kaikilla valmistajilla on edessä muutoksia, kun muuttuneeseen markkinatilanteeseen sopeudutaan.

John Deere Forestry Oy:n toimitusjohtaja Timo Ylänen on nimitetty koko Deere&Company -konsernin metsäkoneliiketoiminnan johtajaksi.

Uudessa tehtävässään Ylänen vastaa sekä katkotun puutavaralajimenetelmän että kokopuumenetelmän koneiden liiketoiminnasta maailmanlaajuisesti. Hän siirtyy johtoryhmän jäseneksi konsernin maanrakennus- ja metsäkonedivisioonaan.

Ylänen raportoi maanrakennus ja metsäkone -divisioonaan pääjohtajalle John Stonelle.

Uudessa tehtävässä Yläsen toimipaikkana säilyy Tampere.

Metsäkoneiden markkinatilannetta Ylänen luonnehtii aika epäselväksi.

"Korona iskee ja markkina on ollut hiipumaan päin. Kyllä haasteellinen syksy on edessä."

John Deeren Joensuun tehdas pyörii toistaiseksi normaalisti. Yläsen mukaan tilannetta seurataan kuitenkin tarkasti.

Hän arvioi, että alan kaikilla valmistajilla on edessä muutoksia, kun muuttuneeseen markkinatilanteeseen sopeudutaan.

John Deere on maailman selvästi suurin metsäkoneiden valmistaja. Se valmistaa sekä katkotun puutavaralajimenetelmän koneita että Pohjois-Amerikassa yleisiä kokopuumenetelmän koneita.

Suurista metsäkonevalmistajista Ponsse on erikoistunut vain katkotun puutavaralajimenetelmän koneisiin, kun taas pohjoisamerikkalainen Tigercat kokopuumenetelmän koneisiin.

John Deere tekee kaikki katkotun puutavaralajimenetelmän koneensa Joensuussa. Metsäkoneiden tuotantoa konsernilla on myös Yhdysvalloissa, Kanadassa, Brasiliassa ja Uudessa-Seelannissa.

Katso uusin video
Lue lisää

Iso investointi kirittää huoltoyrittäjää – "En kuvittelekaan, että tällaista maksetaan takaisin kymmenessä vuodessa"

John Deere Forestry aloittaa yt-neuvottelut, jotka vaikuttavat 190 henkilöön – edessä on sekä irtisanomisia että toimenkuvamuutoksia

Ponssen tilauskanta kutistui puoleen viimevuotisesta – "Toisen vuosineljänneksen loppua kohti kaikki liiketoiminta-alueemme alkoivat selvästi virkistyä"

Metsäkonetehtaat palaavat normaalivauhtiin koronan aiheuttaman komponenttipulan hellittäessä – uusien koneiden kauppa on hiipunut viime kuukausina