Otso Metsäpalvelut Oy käynnistää yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat koko henkilöstöä - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Otso Metsäpalvelut Oy käynnistää yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat koko henkilöstöä

Koronaepidemia on heikentänyt myyntiä ja vähentänyt työmäärää. Myös kokoontumisrajoitusten takia viivästyneet tietoimitukset ja -kokoukset vaikuttavat.
Kari Lindholm
Koronaepidemian vuoksi toteutetut kokoontumisrajoitukset ovat viivästyttäneet tietoimitusten ja tiekokousten pitämistä.

Otso Metsäpalvelut Oy käynnistää yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat yhtiön koko henkilöstöä. Yt-neuvottelut ovat seurausta koronaepidemian vaikutuksista Otso:n liiketoimintaan.

Koronaepidemian vuoksi toteutetut kokoontumisrajoitukset ovat viivästyttäneet tietoimitusten ja tiekokousten pitämistä siinä määrin, ettei tilikaudelle asetetun yksityisteiden myyntikatetavoitteen toteutumiselle ole edellytyksiä, todetaan tiedotteessa.

"Lisäksi uusmyynnin näkymät ovat heikentyneet merkittävästi koronaepidemian vuoksi. Nämä seikat ovat johtaneet työmäärän vähenemiseen."

Arvio myyntikatteen budjettijättämästä koronaepidemian seurauksena on noin 1,0 miljoonaa euroa. Yt-neuvotteluilla pyritään varmistamaan yhtiön toimintakyky.

"Koronasta aiheutuneiden poikkeuksellisten olosuhteiden vaikutuksia on ollut vaikeaa arvioida sekä ajallisesti että toimintaympäristönäkökulmasta. Vallitseva tilanne on valitettava ja meidän on osakeyhtiönä ryhdyttävä tarvittaviin toimiin koronaepidemian aiheuttaman tulosjättämän korjaamiseksi ja yhtiön toimintakyvyn säilyttämiseksi", sanoo Otso:n toimitusjohtaja Jyrki Pihlava.

Yt-neuvottelut alkavat ensi viikon keskiviikkona.

Katso uusin video
Lue lisää

Metsäkeskus: Otson yrityssaneeraus ei vaikuta metsänomistajille maksettaviin kemeratukiin

Tielasku voi kolahtaa postilaatikkoon, vaikka kokous lykkääntyisi koronan takia – "Perustuu maalaisjärkeen, kassassa pitää olla rahaa"

Vesi nousi alajuoksulla metsään, kun kunnostusojitus valmistui yläjuoksulla – nyt Mustasaaressa keskustellaan korvauksista

Metsänomistajien palstat olivat jo muuttumassa vesijättömaaksi: "Maksoimme ojituksesta, jota ei tehty" – näin piina helpotti