Metsäakateemikko huolissaan: Eihän Suomen biotaloudelle käy kuten Pisa-tuloksille? - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Metsäakateemikko huolissaan: Eihän Suomen biotaloudelle käy kuten Pisa-tuloksille?

Nordic West USA:ta Yhdysvalloissa johtava metsäakateemikko pohtii blogikirjoituksessaan biotalouden markkinointia maailmalle.
Ville-Petteri Määttä
Suomella on vahvaa osaamista biotaloudessa. Nyt tämä osaaminen pitäisi vielä markkinoida. Kuvituskuva.

"Yhdysvalloista katsottuna Suomessa tehdään tulevaisuutta kestävyyden ehdoilla", kirjoittaa metsäakateemikko Kristiina Helenius Suomen Metsäyhdistyksen blogissaan.

"Suomella on tarjota koko biotalouden tavaratalo systeemistä imupilleihin", hän lisää.

Heleniuksen mukaan nyt meillä on mahdollisuus näyttää, kuinka hyvin pystymme markkinoimaan biotalouden ratkaisujamme maailmalle.

Pelkona on Heleniuksen mukaan, että Suomen maineelle yhtenä maailman parhaista biotalouden tuottajista käy kuten ylivoimaisten Pisa-tulosten maineelle. Maailmalla lähes kaikki tietävät Suomen koulutuksen ylivoimaisen tason, mutta kysyttäessä mitä markkinataloudellista hyötyä tuloksista on ilmaisen näkyvyyden lisäksi, kaikki hiljenevät.

Biotalouden ratkaisuilla olisi suurta kysyntää Yhdysvalloissa, jossa ilmastoasioita ajavat osavaltiot ja kaupungit etsivät uusia hyviä ympäristöystävällisiä ratkaisuja.

Marraskuussa käytävien Yhdysvaltojen presidentinvaalien jälkeen myös liittovaltio saattaa liittyä ilmastotalkoisiin, mikäli demokraattien ehdokas Joe Biden tulee valituksi. Hän on luvannut palata Pariisin ilmastosopimukseen.

Kysyntä Suomen biotalouden osaamiselle voi taas kasvaa.

Heleniuksen mukaan insinöörimme ovat tehneet nyt osansa, meillä on loistava tuote valmiina. Seuraavaksi vuorossa ovat strategit, myyjät ja markkinoijat, joiden osaaminen ratkaisee sen, kuinka hyvin suomalainen biotalous tullaan maailmalla tuntemaan.

"Tulokseksi ei enää riitä pelkkä hyvä maine. Tavoitteeksi on otettava kaupallinen menestys", Helenius lopettaa kirjoituksensa.

Varsinaisen blogikirjoituksen pääset lukemaan tästä.

Katso uusin video
Lue lisää

EU:ssa pitää ottaa järki käteen metsäasioissa

Pienydinvoimalat kaukana kiertotaloudesta

Yhdysvalloissa jälleen yli 70  000 uuden koronavirustartunnan päivä

Kannattaako kaikkien panostaa biotalouteen?