Etelä-Saimaa: Välittäjä antoi katteettomia lupauksia nepalilaisille marjanpoimijoille - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Etelä-Saimaa: Välittäjä antoi katteettomia lupauksia nepalilaisille marjanpoimijoille

Suomeen on tullut kokemattomia poimijoita esimerkiksi Portugalista, kun korona vei vierastyöläisiltä muun muassa ravintola-alan työt.
Pekka Fali
Marjanpoimija työssään. Arkistokuva.

Suomeen marjanpoimintaan lähteneitä nepalilaisia johdettiin harhaan, kertoo Etelä-Saimaa -lehti. Haastattelussa Portugalissa vakituisesti asuvat nepalilaiset kertovat, kuinka heidän maanmiehensä houkutteli Facebookissa marjanpoimintatyöhön Suomeen. Poimijoiden joukossa on ravintola- ja hotellityöntekijöitä, joilta korona vei työt Portugalissa alta.

"Hän pyysi 300 euroa, että järjestää asunnot ja kuljetukset. Kun tulimme Suomeen, selvisi, ettei hän ollut järjestänyt mitä oli luvannut", marjanpoimija Manos Bhandari kertoo lehdelle.

Poimijat saivat sittemmin asiat järjestettyä lappeenrantalaisen Kaskein Marjan kanssa ja he keräävät nyt marjoja 200 euron päivävauhdilla.

Lehden mukaan monilla oli tullessaan hatara käsitys siitä, mitä työ tulee olemaan. "Googlettelemalla katsoin, miltä mustikka näyttää", eräs poimija kertoo.

Etelä-Saimaa: "Hän lupasi järjestää asiat, mutta ei järjestänyt", kertoo Luumäellä mustikanpoiminnassa ahertava nepalilainen – Välittäjä rahasti katteettomilla lupauksilla hoitaessaan Portugalista marjanpoimijoita Suomeen

Katso uusin video
Lue lisää

Aarre: Sata vuotta sitten maanomistaja takavarikoi Ilma Lindgrenin puolukat – ”Sen jälkeen Lindgren teki jotain sellaista, mistä hän ansaitsisi enemmän huomiota”

Marjastajaa moneen lähtöön

Poimureita saa nyt etsiä kaupoista kissojen ja koirien kanssa: "Osasta myymälöitä täysin loppu"

Älä vie marjasankoa vielä varastoon: Pian kypsyvästä metsävadelman sadosta tulossa runsas