UPM luovuttaa 40 000 kasvosuojainta opiskelijoille - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

UPM luovuttaa 40 000 kasvosuojainta opiskelijoille

Kesän aikana yhtiö on jakanut 500 000 kirurgista suojainta eri puolilla maailmaa.
Helsingin yliopisto on yksi UPM:n kasvomaskilahjoituksen saaja. Kuvassa vasemmalta Helsingin yliopiston yhteyspäällikkö Suvipäivikki Mikola, dekaani Ritva Toivonen ja kansleri Kaarle Hämäri sekä UPM:n johtajat Pirkko Harrela ja Sauli Brander.

UPM luovuttaa suomalaisille korkeakouluille 40 000 kasvosuojainta opetuskäyttöön, yhtiön tiedote kertoo.

Kasvosuojaimet annetaan Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan opiskelijoille, Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoululle, Åbo Akademin luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnalle sekä Lappeenrannan teknillisen yliopiston kemiantekniikan opiskelijoille.

UPM:n sidosryhmäsuhdejohtaja Pirkko Harrela sanoo yhtiön tukevan sidosryhmiään, jotta korona-arki olisi mahdollisimman turvallista.

Yhtiö on jakanut kesän aikana 500 000 kirurgista suojainta eri puolilla maailmaa.

"Esimerkiksi opintojaan aloitteleville ja laboratoriokursseja suorittaville turvallinen lähiopetus on etäopintojen lomassa tärkeää ja suojaimet ovat epäilemättä siinä avuksi", Harrela toteaa.

Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan dekaani Ritva Toivonen kehuu tiedekunnan ilahtuneen tuesta.

Tiedekunnan opetuksessa laboratorio-opetus sekä kenttäkurssit metsissä, pelloilla ja soilla ovat Toivosen mukaan aivan keskeisiä opiskelijoiden oppimiselle, eikä niitä voida etäopetuksella korvata.

"Pyrimme varmistamaan, että välttämätön lähiopetus sekä tutkimustyö voidaan toteuttaa turvallisesti myös poikkeustilanteessa ja siksi käytämmekin kasvomaskeja, joita kuluu keskimäärin 160 päivässä”, Toivonen kertoo.

UPM on tarjonnut Harrelan mukaan kasvosuojainten hankinnassa yhtiön hankinta-asiantuntijoiden osaamista yleishyödyllisiin tarkoituksiin korvauksetta.

Kesän aikana UPM tarjosi myös tehdaspaikkakunnille mahdollisuuden jakaa kasvosuojaimia sopivaksi katsomalleen paikalliselle toimijalle, kuten kotihoidolle tai terveyskeskuksille.

Katso uusin video
Lue lisää

Mitä painopaperien jälkeen?

Äärimmäisen tärkeää puhua yhteiskuntavastuusta

Pääministeri: UPM:n Kaipolan sulkemispäätöstä ei ole vielä loppuun käsitelty

Asiantuntijat: Irtisanomiskynnyksen nostaminen tuskin tehokas lääke estämään tehtaiden sulkemista