MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Metsä

Fossiilitaloudesta luopuminen korostaa metsäbiotalouden asemaa

Tapio selvittää biotalouden merkitystä sekä alueellisesti että valtakunnallisesti.
Ville-Petteri Määttä
Tapio alkaa selvittää metsäbiotalouden merkitystä sekä alueellisesti että koko valtakunnan tasolla.

Metsäbiotalouden merkitys kasvaa entisestään vähähiilisyyteen siirryttäessä. Siihen liittyen Suomen Metsäsäätiö on tilannut selvityksen metsäbiotalouden arvoketjuista.

”Metsäbiotalous on vankka tukijalka Suomelle ja sen merkitys tulee korostumaan jatkossa. Suomi on edelläkävijä metsien kestävässä hyödyntämisessä ja meillä on kaikki mahdollisuudet jatkossakin lisätä metsäbiotalouden investointeja ja luoda uusia työpaikkoja”, sanoo toimitusjohtaja Erno Järvinen Suomen Metsäsäätiöstä.

Selvitys kokoaa päättäjille ja yrittäjille ajankohtaista tietoa biotalouden merkityksestä ja mahdollisuuksista sekä valtakunnallisella että alueellisella tasolla.

”Uskon, että tämä selvitys herättää päättäjät huomaamaan metsäbiotalouden merkityksen ja tekemään päätöksiä, jotka edesauttavat liiketoiminnan kehittämistä”, jatkaa Järvinen.

Hankkeen toteuttaa Tapio.

Katso uusin video
Lue lisää

Juha Marttila ennakoi uutta EU:n jättimäistä koronatukipakettia – "Suomi rikastuisi miljardeilla euroilla metsien kestävää käyttöä lisäämällä"

PEFC-kriteerien toinen luonnos kommentoitavana: Säästö- ja lahopuiden määrä sekä suojakaistojen pinta-ala kaksinkertaistumassa

Viinatalo pysyy suomalaisena

Metsäsäätiö on yhteinen sosiaalinen innovaatio