Metsä

Koko alkuvuoden trendi puunkorjuussa jatkui myös elokuussa: Hakkuut vähentyneet edelleen

Tukin korjuu väheni 9 ja kuitupuun 13 prosenttia edellisvuodesta.
Kari Lindholm
Elokuussa korjattiin puuta selvästi viimevuotista vähemmän.

Kaupalliset hakkuut putosivat elokuussa 4,7 miljoonaan kuutiometriin. Luonnonvarakeskuksen mukaan hakkuumäärä oli 11 prosenttia pienempi kuin elokuussa vuosi sitten ja viisi prosenttia pienempi kuin edeltävän kymmenvuotisjakson keskiarvo.

Tukkia korjattiin elokuussa 2,2 ja kuitupuuta 2,6 miljoonaa kuutiometriä. Tukin hakkuumäärä väheni edellisvuodesta yhdeksän prosenttia ja kuitupuun 13 prosenttia.

Yksityismetsien hakkuumäärä väheni edellisvuodesta yhdeksän prosenttia 3,8 miljoonaan kuutiometriin. Pystykauppojen puita hakattiin 3,6 ja hankintakauppojen puita vastaanotettiin 0,3 miljoonaa kuutiometriä.

Metsäteollisuusyhtiöiden omien metsien ja valtionmetsien hakkuumäärä oli 0,9 miljoonaa kuutiometriä, mikä on lähes viidenneksen vähemmän kuin elokuussa vuosi sitten.

Energiapuuta elokuussa korjattiin 386 000 kuutiometriä, josta 164 000 kuutiometriä oli karsittua rankaa ja kokopuuta.

Puunkorjuun hidastuminen ei koske pelkästään elokuuta. Myös koko alkuvuoden puunkorjuu on selvästi viimevuotista jäljessä.

Viime vuonna tammi-elokuussa yksityismetsistä hakattiin 35,5 miljoonaa kuutiota puuta. Tänä vuonna puuta on korjattu vastaavana aikana 28,7 miljoonaa kuutiota.

MT:n jättinumero ilmestyy 30.10.
Lue lisää

Metsien hiilinielut räjähtivät kasvuun

Rahastot ahnaasti metsäkaupoilla

Lisäpanostus PEFC-metsien monimuotoisuuteen

Vai käytetään Suomen hidaskasvuista, laadukasta puuta vessapaperiin? Mielipidekirjoitus vastaa epäilyihin Kainuun sellutehdashankkeesta