Metsä

Otson yt-neuvottelut päättyivät: ei irtisanomisia, lomautukset jatkuvat

"Uskomme pystyvämme turvaamaan Otson elinkelpoisuuden ja toimintakyvyn lyhyellä ja pitkällä aikavälillä”, sanoo toimitusjohtaja Jyrki Pihlava.
Kari Lindholm
Otso aikoo suunnata liiketoimintaa entistä enemmän yksityistiepalveluihin sekä puustonkäsittelypalveluihin. Arkistokuva.

Otso Metsäpalvelut Oy:n syyskuussa alkaneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet.

Neuvottelut eivät johtaneet irtisanomisiin, mutta yhtiössä parhaillaan käynnissä olevat määräaikaiset lomautukset muuttuvat toistaiseksi voimassa oleviksi, ja näiden lisäksi tulee muutamia uusia lomautuksia.

Otso hakeutui yrityssaneerausmenettelyyn syyskuun alussa. Yt-neuvottelujen perusteena olivat tuotannolliset ja taloudelliset syyt.

"Yhtiön kassan riittävyyden varmistaminen, taloudellisen tilanteen tervehdyttäminen ja rahoituksen turvaaminen ei ollut enää mahdollista vanhalla liiketoimintamallilla", yhtiö toteaa tiedotteessaan.

Jatkossa yhtiö aikoo suunnata liiketoimintaa entistä enemmän yksityistiepalveluihin sekä puustonkäsittelypalveluihin.

"Myös suunnittelu, rakennuttaminen ja valvonta nähdään markkinakehityksen mukaisena palveluna. Otso painottaa tulevaisuudessa palveluja, joissa käyttöpääoman käyttö pysyy järkevällä tasolla", yhtiö kertoo.

”Olemme käyneet erittäin hyvää ja avointa keskustelua henkilöstön edustajien kanssa ja näiden neuvottelujen seurauksena johto on tehnyt päätöksiä, joiden avulla uskomme pystyvämme turvaamaan Otson elinkelpoisuuden ja toimintakyvyn lyhyellä ja pitkällä aikavälillä”, toimitusjohtaja Jyrki Pihlava sanoo tiedotteessa.

Lue myös:

Otso Metsäpalvelut hakeutuu yrityssaneeraukseen

Otson suurin puukauppavelka yksityishenkilölle lähes 40 000 euroa – puurahat ovat maksamatta myös lukuisille kunnille ja seurakunnille

Katso uusin video
Lue lisää

Fingrid maksaisi sähkölinjalta hakatut puut sadoille metsänomistajille, mutta ei saa Otsolta tietoa nimistä

Velkaa jääneen Otson puukauppatoiminta kasvoi viime vuosina merkittävästi – toimitusjohtajan mukaan pakon edessä: "Muita ei suometsähankkeiden puukauppa kiinnostanut"

Suometsien ojitushankkeet putosivat Otson ydinliiketoimintojen listalta – määräykset kiristyneet, yhteiskunnallinen hyväksyttävyys epävarmaa

Finnair vähentää maaliskuuhun mennessä Suomesta 600 työpaikkaa ja jatkaa tuhansien lomautuksia