Metsä

Pohjoissavolainen Savotta on vuoden metsänhoitoyhdistys – erityismaininta kansainvälisestä kestävän metsätalouden edistämisestä Vietnamissa

Vuonna 2012 käynnistynyt Savotan ja Food and Forest Development Finlandin (FFD) vetämä hanke huipentui PEFC-sertifiointiin Vietnamissa.
Petteri Kivimäki
MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola ja MTK:n assistentti Minna Keränen ojensivat mhy Savotan Tapio Tolppaselle ja Rauno Karppiselle palkinnon Vuoden Kympiksi valinnan johdosta. Taiteilija Timo Laitalan talvinen öljyväriteos on nimeltään Nostalgiamänty.

Mhy Savotta valittiin metsänhoitoyhdistysten Vuoden Kympiksi MTK:n metsävaltuuskunnan kokouksessa eilen torstaina Jyväskylässä.

"Olemme täyden palvelun metsänhoitoyhdistys. Pystymme tarjoamaan metsänomistajille perusmetsäkaupan, metsänhoidon ja metsäneuvonnan rinnalla neuvoa ja apua muun muassa metsätilojen sukupolvenvaihdoksiin, metsätiekauppoihin sekä tie- ja ojasuunnitteluun toteutuksineen", yhdistyksen puheenjohtaja Tapio Tolppanen kommentoi MT:lle.

Viime vuonna metsänhoitoyhdistys Savotta oli Suomen ykkönen kemera-rahojen käytössä.

"Sitä voi pitää yhtenä mittarina aktiiviselle toiminnalle", Tolppanen sanoo.

Savotta saa myös kiitosta metsänhoitoyhdistystoiminnan ja kestävän metsätalouden edistämisestä kansainvälisesti.

”Mhy Savotta on ollut mukana viemässä suomalaista osaamista maailmalle. Hyvä huomata, että osaaminen, yhteistyö ja tulokset toimivat niin Ylä-Savossa kuin keskisessä Vietnamissa”yhdistyksen johtaja Rauno Karppinen kertoo.

Vuonna 2012 käynnistynyt Savotan ja Food and Forest Development Finlandin (FFD) vetämä hanke huipentui PEFC-sertifiointiin.

Keski-Vietnamissa toimiva Thua Thien Huen metsäosuuskuntien liitto sai elokuun lopulla saamaan ryhmäsertifikaattiin, joka on myönnetty Vietnamin kansallisen sertifiointiohjelman mukaan.

Metsänhoitoyhdistys Savotta toimii Iisalmen, Sonkajärven, Vieremän, Kiuruveden, Lapinlahden, Varpaisjärven, Pielaveden ja Kaavin sekä Kuopion Juankosken ja Nilsiän alueilla. Jäseniä yhdistyksellä on 8 200 ja toimihenkilöitä 44.

MTK myöntää Vuoden Kymppi -tunnustuksen vuosittain metsänhoitoyhdistykselle tai metsänhoitoyhdistyksen toimihenkilölle ansiokkaasta metsänomistajien etujen ajamisesta.

Katso uusin video: Kaikkia keinoja kokeillut metsänomistaja kehitti oman hirvenkarkotusliemen
Lue lisää

Metsänhoitoyhdistykset ovat laajentumassa maakunnan kokoisiksi – Mikko Tiirola: "MTK ja metsänhoitoyhdistykset yhdessä vahvoja"

Metsänomistajat ja metsästäjät marssivat ulos Evon tiedekansallispuistoa valmistelevasta työryhmästä

Iltalehti: Entinen toimihenkilö arvostelee Lounametsän metsänhoitoyhdistyksen toimintaa valtakirjakaupoissa

Metsäsertifikaatin rivit rakoilevat: Nyt myös saamelaiset irtaantuivat