Metsä

Tukin hakkuut kasvoivat, mutta kuitupuun korjuumäärä väheni syyskuussa viimevuotisesta

Tammi–syyskuussa teollisuuspuuta hakattiin 15 prosenttia vähemmän kuin vastaavalla jaksolla vuosi sitten.
Sanne Katainen
Yksityismetsistä hakattiin puuta syyskuussa 4,3 miljoonaa kuutiometriä, mikä oli kaksi prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Puuta hakattiin Suomessa teollisuuden käyttöön syyskuussa 5,4 miljoonaa kuutiometriä, mikä oli prosentin vuodentakaista ja kuusi prosenttia edeltävän kymmenvuotisjakson syyskuiden hakkuumäärien keskiarvoa suurempi, Luonnonvarakeskus kertoo.

Syyskuun hakkuista oli tukkia 2,5 ja kuitupuuta 2,9 miljoonaa kuutiometriä. Tukin hakkuumäärä kasvoi viime vuodesta neljä prosenttia, mutta kuitupuun hakkuumäärä väheni kaksi prosenttia.

Yksityismetsistä hakattiin syyskuussa puuta 4,3 miljoonaa kuutiometriä. Määrä oli kaksi prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Pystykauppoja oli 4,0 ja hankintakauppoja 0,3 miljoonaa kuutiometriä.

Metsäteollisuusyhtiöiden omien metsien ja valtionmetsien hakkuumäärä kasvoi 14 prosenttia viime syyskuusta ja oli 1,1 miljoonaa kuutiometriä.

Energiapuuta korjattiin 384 000 kuutiometriä, josta 170 000 kuutiometriä oli karsittua rankaa ja kokopuuta.

Tammi–syyskuussa teollisuuspuuta hakattiin yhteensä 40,3 miljoonaa kuutiometriä. Tukkia siitä oli 16,5 ja kuitupuuta 23,9 miljoonaa kuutiometriä.

Hakkuut vähenivät 15 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan jaksoon. Tukin hakkuumäärä oli 12 ja kuitupuun 17 prosenttia pienempi.

Katso uusin video: Kun suvun mökki kävi ahtaaksi, ratkaisuksi syntyi minimökki
Lue lisää

"Nyt menee jo liian pitkälle" – Lukijoiden mielestä FSC:n rajoitukset eivät saa ulottua puukauppaan

Puukaupassa jatkui yli miljoonan kuutiometrin viikkotahti

Puukaupassa on nyt metsänomistajien kissanpäivät, mutta vauhti tasaantuu Luonnonvarakeskuksen ennusteen mukaan vuoden loppua kohti

Puukaupassa syntyi kaikkien aikojen viikkoennätys 2,4 miljoonaa kuutiometriä