Metsä

Viestilehtien toimitusjohtaja Anu Nissinen: "Meillä on vahva tahto suosia suomalaista paperia"

Maaseudun Tulevaisuuden painamisesta Jämsänkosken paperille neuvotellaan.
Kuvat: Timo Aalto, Jarkko Sirkiä
Viestilehtien toimitusjohtaja Anu Nissinen toivoo, että neuvotteluissa päästää sopimukseen suomalaisen sanomalehtipaperin käytöstä Maaseudun Tulevaisuuden painamisesta jatkossakin.

Kun UPM kertoi sanomalehtipaperin tuotannon jatkuvan Suomessa, uutinen otettiin ilolla vastaan Maaseudun Tulevaisuutta kustantavassa Viestilehdissä.

Maaseudun Tulevaisuutta on painettu aiemmin UPM:n Kaipolan tehtaan tuottamalle paperille, mutta Kaipolan tehtaan lopettamispäätöksen jälkeen suomalaisen sanomalehtipaperin jatko oli suuri kysymysmerkki. Sanomalehtipaperin tuotannon onnistuminen Jämsänkoskella tarkoittaa, että kotimaista paperia on saatavilla jatkossakin.

"Se on meidän mielestämme hieno uutinen. Meillä on erittäin vahva tahdo ja periaatteellinen päätös suosia suomalaista paperia. Tietenkin haluamme vielä vahvistusta yksityiskohtiin", kertoo Viestilehtien toimitusjohtaja Anu Nissinen.

Maaseudun Tulevaisuutta on jo painettu koe-erä Jämsänkoskella valmistetulle sanomalehtipaperille.

"Senhän voi todeta, että testihän meni hyvin. Yksityiskohdista haluamme vielä sopia. Hintaneuvottelut ovat vielä kesken."

Nissisen mukaan Viestilehdissä pyritään suosimaan suomalaista aina, kun se on mahdollista ja järkevää.

"Sanomalehtipaperi on tärkeä tuote meidän ja sidosryhmiemme kannalta. Suomessa tuotettu paperi työllistää koko tuotannon ketjua kannolta alkaen."

"Samalla tavoin teemme valintoja muissakin hankinnoissa. Suosimme suomalaisia alihankkijoita ja tuottajia aina, kun mahdollista. Hyvä esimerkki pienestä asiasta olivat kangasmaskit, jotka tilattiin suomalaiselta yritykseltä."

Katso uusin video
Lue lisää

Sanomalehtipaperin teko jatkuukin Suomessa – UPM:n koeajot onnistuivat Jämsänkoskella ja tehdas laajentaa tuotantoaan sanomalehtipaperiin

Islam näkyy Maaseudun Tulevaisuuden sivuilla harvemmin kuin muissa lehdissä, mutta viittauksen kansanomaiseen uskonnollisuuteen näkyvät selvästi

MTK:n Juha Marttilalla yli 250 000 euron tulot

UPM:n Pesonen Jämsänkosken sanomalehtipaperin tuotannosta: "Näen sen aika haastavana"