Metsä

UPM vähentää Suomessa 181 työpaikkaa – metsätoiminnoissa työt päättyvät 55 henkilöltä

Sellutehtailla häviää 80 ja konsernin globaaleista tukitoiminnoista kaikkiaan 67 työpaikkaa.
Sanne Katainen
Päättyneiden yhteistoimintaneuvotteluiden seurauksena UPM vähentää kaikkiaan 202 tehtävää, joista Suomessa on 181.

UPM:n lokakuussa käynnistyneet yhteistoimintaneuvottelut globaalien tukitoimintojen tehostamiseksi ovat päättyneet. Uudelleen järjestely ja virtaviivaistaminen viidessä maassa vähentävät yhteensä 67 tehtävää, joista 46 tehtävää on Suomessa, yhtiön tiedote kertoo.

Elokuussa ilmoitetut yhteistoimintaneuvottelut UPM:n suomalaisissa sellutehtaissa sekä Suomen metsätoiminnoissa on myös saatu päätökseen. Neuvottelujen tuloksena selluliiketoiminnassa päättyy 80 työpaikkaa ja UPM Metsällä 55 työpaikkaa.

UPM:n mukaan yhtiö tarjoaa tukea niille, joita henkilöstövähennykset koskettavat. Muutosturva sisältää uudelleentyöllistymiseen tähtääviä palveluita ja koulutusta.

Aiemmin tänä vuonna UPM on ilmoittanut useista toimenpiteistä kiinteiden ja muuttuvien kustannusten vähentämiseksi eri liiketoiminnoissaan ja tulevaisuuden kilpailukyvyn varmistamiseksi.

Kaikkien toimenpiteiden odotetaan tuovan yhteensä 130 miljoonan euron vuotuisen kustannussäästön.

Aiheet UPM
Katso uusin video
Lue lisää

Sellu ja sahatavara kohti parempaa – metsäteollisuuden ensi vuoden näkymät varovaisen lupaavia

Pala Suomen uljasta metsäteollisuushistoriaa vaikenee pian – MT vieraili Jämsässä Kaipolan paperitehtaalla, joka toi leivän yli 60 vuoden ajan sadoille perheille

Maaseudun Tulevaisuus painetaan myös jatkossa kotimaiselle paperille

Tehtaanjohtaja vahvistaa: Kaipolan tehtaan sanomalehtipaperikone hiljenee ensi yönä – pääluottamusmies Ismo Salonen: "Minun tehtäväni on sammuttaa valot"