Metsä

UPM maailman kärkeä ympäristötoimiensa raportoinnissa – myös muut kotimaiset metsäyhtiöt pärjäsivät mukavasti

Maailmanlaajuisesti toimiva CDP kävi läpi 5 800 yrityksen raportoinnin ympäristöasioidensa hoitamisesta. Vain kymmenen yritystä sai arvosanan A ilmasto-, metsä- ja vesitoimistaan. UPM oli parhaiden joukossa.
Jarkko Sirkia
UPM on tehnyt aktiivisesti asioita ympäristön eteen. Tänä vuonna se on esimerkiksi allekirjoittanut YK:n 1,5 asteen ilmastositoumuksen.

UPM on päässyt parhaaseen AAA-luokkaan listauksessa ympäristötoimensa esimerkillisesti hoitavista yrityksistä. Listauksen tehnyt CDP on maailmanlaajuisesti toimiva, voittoa tavoittelematon järjestö.

CDP:n tarkastelussa oli mukana 5 800 yritystä. Yrityksistä 270 pääsi A-luokkaan ilmaston, 16 metsien ja 106 veden osalta. Vain kymmenen yritystä ylsi A-luokkaan jokaisessa tarkastellussa aihepiirissä, UPM yhtenä niistä.

Myös muut suomalaiset metsäyhtiöt menestyivät CDP:n tarkastelussa mukavasti. Stora Enso sai samassa listauksessa arvosanat A– (ilmasto), A– (metsät) ja B (vesi) ja Metsä Board arvosanat A (ilmasto), A– (metsät) ja A (vesi).

Kaikkiaan tarkastelussa oli mukana 52 suomalaista yritystä.

UPM sai saman tunnustuksen jo toisena vuonna peräkkäin.

”Metsä- ja biopohjaisen teollisuuden edustajana A-luokka kaikissa kolmessa kategoriassa on erittäin arvokas tunnustus", UPM:n sidosryhmäsuhteista vastaava johtaja Pirkko Harrela sanoo.

UPM allekirjoitti tammikuussa YK:n 1,5 asteen ilmastositoumuksen. Sen pohjalta yritys aikoo edistää ilmastopositiivista metsänhoitoa, vähentää hiilidioksidipäästöjään merkittävästi ja tehdä uusia tuoteinnovaatioita.

Kuluneena vuotena UPM on määrittänyt vihreän rahoituksen viitekehyksen ja laskenut liikkeelle 750 miljoonan euron vihreän joukkovelkakirjalainan. Lainalla rahoitetaan hankkeita, jotka edistävät kestävän kehityksen mukaista metsänhoitoa ja jäte- ja vesihuoltoa, parantavat energiatehokkuutta ja mahdollistavat uusia, innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuita.

UPM on sitonut valmiusluottonsa hinnoittelumekanismin metsäluonnon monimuotoisuus- ja ilmastotavoitteisiin yhtenä maailman ensimmäisistä yrityksistä.

CDP:n toimitusjohtaja Paul Simpson onnitteli kaikkia A-luokkaan päässeitä yrityksiä: “Olette johtavassa asemassa sekä ympäristösuorituskykynne että läpinäkyvän raportointinne osalta."

Simpson muistutti, että ilmastonmuutokseen, metsäkatoon ja veden riittävyyteen liittyvät riskit ovat valtavat, samoin niihin liittyvät liiketoimintamahdollisuudet.

"On selvää, että yrityksillä on tässä kokonaisuudessa tärkeä rooli. A-listatut yritykset ovat markkinajohtajia vastuullisuudessa ja ympäristöriskien ratkaisijoina. Tämä vaikuttaa yhtiöiden mahdollisuuksiin menestyä myös tulevaisuudessa."

Tutustu CDP:n yritysten A-listaan täällä.

Katso uusin video: Kannattaako pienpuut katkoa kuiduksi vai kasata kaikki energiapinoon?
Lue lisää

UPM teki syyskesällä ennätystuloksen markkinoiden poikkeuksellisesta huojunnasta huolimatta

UPM alkaa valmistaa Coca-Colalle kasvipohjaisia juomapulloja

Stora Enson ja Paperiliiton sopu ei ohjaa muita metsäjättejä – varsinkin UPM:n neuvottelujen tilanne tulehtunut

UPM myy Kaipolan paperitehdasalueen Jämsässä – ostaja suunnittelee alueen kehittämistä tuotannolliseen toimintaan