Metsä

Tässä lajissa nopeat syövät hitaat! Löytäjät saavat pitää Etelä-Savoon piilotetut joulukuuset

Etelä-Savon metsänhoitoyhdistys julkaisee piilottamiensa joulupuiden koordinaatit lauantaiaamulla kello 8 verkkosivuillaan ja Facebookissa.
Taina Kekkonen
Joulukuusikätköilyyn kuuluvat palkintopuut on merkitty punaisella metsänhoitoyhdistyksen kuitunauhalla.

Kaipaatko koko perheelle sopivaa jouluista tekemistä viikonlopuksi? Siinä tapauksessa kannattaa olla lauantaiaamulla valmiina lähtöön ulkovaatteet päällä.

Etelä-Savon metsänhoitoyhdistys on piilottanut toimialueelleen kymmenkunta kuusta, joiden sijainnin paljastavat koordinaatit julkaistaan lauantaina 12.12.2020 kello 8 mhy:n verkkosivulla uutisissa sekä yhdistyksen Facebook-sivulla.

Paikalle ensimmäisenä ehtinyt saa pitää kuusen löytöpalkkiona. Joulukuuset on merkitty punaisella metsänhoitoyhdistyksen kuitunauhalla.

Kätköjä voi etsiä Google Mapsin tai Kansalaisen karttapaikan avulla. Huomioi, että kuusten koordinaatit ovat ETRS maantieteelliset (WGS84) -muodossa.

Mhy:n mukaan osa kuusista sijaitsee asutuksen lähellä, joten etsintään voi osallistua myös ilman autoa.

Kuusten lisäksi kätköpaikoissa on lokivihon sisältävä kätköpurkki. Metsänhoitoyhdistys toivoo kaikkien kätköpaikkojen löytäjien kirjaavan käyntinsä vihkoihin.

Kuusikätköt voivat sijaita yksityisten henkilöiden, kuntien tai valtion omistamilla mailla tai piha-alueilla. Kätköjen etsijöiden tulee noudattaa jokamiehen oikeuksia ja -velvollisuuksia ja toimia häiriötä tai vahinkoa aiheuttamatta, Etelä-Savon mhy muistuttaa.

Joulukuusia on viikkoa myöhemmin jaossa myös Pohjanmaalla, jossa metsänhoitoyhdistys Österbotten järjestää vastaavan tapahtuman.

Etsittävänä on kuusi kuusta, joiden koordinaatit julkaistaan lauantaina 19. joulukuuta kello 8 yhdistyksen kotisivuilla ja Facebook-sivuilla.

Lue myös:

Joulukuusi vitosella valtion metsästä: Näin hankit luvan ja varmistut sallitusta alueesta

Katso uusin video: Kun suvun mökki kävi ahtaaksi, ratkaisuksi syntyi minimökki
Lue lisää

Tiesitkö, että joulupuusta voi ottaa hyödyn irti myös joulun jälkeen? Aarre: Kuusi alkaa kasvattaa ruuanlaittoon kelpaavia kerkkiä, jos se saa riittävästi vettä ja lämpöä

Joulukuusikaupalla ennätysvuosi Uudessa-Seelannissa – "Monet ovat aina viettäneet joulun ulkomailla, mutta nyt heidänkin on pysyttävä kotimaassa"

Halpuutus ei ole lopettamassa joulukuusien pihamyyntiä – "Täältä on tavattu kuusi aina hakea – tinkimisen kanssa"

"Kuuselle joulu tietää tuskaista kuolemaa" – Yle Oppiminen -kanavan päivitys joulukuusen kärsimyksestä kiehautti keskustelun syyllistämisestä ja kasvien inhimillistämisestä