Metsä

Metsäteollisuus ry vakuuttaa edunvalvonnan jatkuvan työelämässä, vaikka etujärjestö irtautuu palkkaneuvotteluista

”Pienten yritysten osalta asiat voivat olla nykyistä paljon yksinkertaisempia, jolloin sopiminen helpottuu”, puheenjohtaja Seppo Parvi arvioi paikallista sopimista.
Jarno Mela
”Metsäteollisuus ry tulee tarjoamaan tarpeen mukaan erilaista koulutusta ja neuvontaa työlainsäädännöstä ja sen soveltamisesta”, puheenjohtaja Seppo Parvi linjaa tulevaa, kun järjestön työmarkkinayksikkö muuttuu työelämäyksiköksi.

Metsäteollisuus ry:n syys­kokous sinetöi marraskuussa sääntömuutoksen, joka kieltää yhdistystä jatkossa tekemästä jäsenyrityksiään sitovia työehto­sopimuksia.

Palkoista ja työehdoista sovitaan tulevaisuudessa yrityksissä paikallisesti ilman, että etujärjestö osallistuu neuvotteluihin.

”Sopimukset tulevat kehittymään erilaisiksi eri yritysten ja jopa tuoteryhmien ja työpaikkojen välille”, Metsäteollisuus ry:n puheenjohtaja Seppo Parvi sanoo.

Suuret yritykset ovat jo vahvistaneet neuvotteluosaamistaan palkkaamalla tes-konkareita Metsäteollisuus ry:stä.

Pienten yritysten kykyä selviytyä laajasta neuvottelukokonaisuudesta on epäilty.

Parvi ei epäilijöihin lukeudu. Hän muistuttaa, että yritystason sopimisen kannalla ovat olleet kaikki järjestön jäsenet suurista globaaleista toimijoista pienimpiin perheyrityksiin.

”Pienten yritysten osalta asiat voivat olla nykyistä paljon yksinkertaisempia, jolloin sopiminen helpottuu.”

Metsäteollisuus ry:llä on Parvin mukaan tulevaisuudessakin merkittävä rooli suomalaisen työelämän vaikuttajana ja alan edunvalvojana, vaikka etujärjestö irtautuu palkkaneuvotteluista.

”Metsäteollisuus on suuri työllistäjä ja on tärkeää, että lainsäädäntötyössä ymmärretään alan tarpeet ja kustannukset, jotka nostavat työllistämiskynnystä. Edunvalvontaa tarvitaan jatkossakin, jotta ala säilyy houkuttelevana myös nuorille.”

”Metsäteollisuus ry tulee tarjoamaan tarpeen mukaan erilaista koulutusta ja neuvontaa työlainsäädännöstä ja sen soveltamisesta”, puheenjohtaja linjaa tulevaa, kun järjestön työmarkkinayksikkö muuttuu työelämäyksiköksi.

Parvi aloitti Metsäteollisuus ry:n puheenjohtajavuorossa marraskuussa. Hän toimii Stora Ensossa talousjohtajana, toimitusjohtajan sijaisena ja yhtiön Suomen maajohtajana.

Lue lisää:

Kestävä metsätalous vaatii jatkuvaa taistelua EU:ssa – "Siellä on paljon väärinkäsityksiä", Metsäteollisuuden puheenjohtaja Seppo Parvi sanoo

Katso uusin video: Näin klapi kuplii, kun se on tarpeeksi kuiva
Lue lisää

Puukauppa jatkuu viimevuotista selvästi vilkkaampana

Ammattiliitto Pron mukaan UPM määrää yksipuolisesti toimihenkilöiden tulevat työehdot

Enemmistö nuorista haluaisi lisätä paikallista sopimista

Suomen Yrittäjät: Luottamusvaltuutettu on suositumpi työpaikkasopijaksi kuin liiton luottamusmies