Metsä

Lehti: Greenpeace on inventoinut tuhansia hehtaareita metsää myös Kainuussa – Ylä-Lapissa hakkuut pysähtyivät

Ylä-Lapin hakkuut ovat olleet jumissa jo toista vuotta ja Itä-Lapissa Värriön yhteismetsän hakkuut ovat vaikeuksissa.
Pekka Fali+Pekka Fali
Greenpeacen inventointi ei ole vielä häirinnyt Kuusamon yhteismetsän hakkuita.

Ympäristöjärjestö Greenpeacen metsäinventoinnit ovat edenneet Kuusamoon. Koillis-Sanomien mukaan järjestö on käynyt läpi tuhansien hehtaarien metsäalueen.

Tämänkertaiset hakkuukiistat käynnistyivät Ylä-Lapista. Siellä Greenpeacen tukema konflikti on ollut pattitilanteessa jo toista vuotta, mikä on käytännössä pysäyttänyt hakkuut.

MT kertoi noin viikko sitten Greenpeacen siirtyneen inventoimaan metsiä myös Lapin puolella. Se johti hakkuiden pysähtymiseen Itä-Lapissa sijaitsevassa Värriön yhteismetsässä.

Greenpeacen edustaja kertoi MT:ssä, että heidän inventointiensa painopiste on valtion ja yhteisöjen omistamissa metsissä. Yksityishenkilöiden omistamia metsiä järjestö inventoi vain poikkeustapauksissa.

Yhteismetsiä järjestö ei pidä yksityisomisteisina vaan yhteisöomisteisina.

Nyt Greenpeacen inventointi on edennyt Kainuuseen. Siellä on käyty läpi tuhansia hehtaareita metsää.

Toistaiseksi Kuusamon yhteismetsän hakkuut ovat kuitenkin edenneet korjuuohjelman mukaisesti, kertoo yhteismetsän toiminnanjohtaja Jarmo Kor­ho­nen Koillis-Sanomille.

Aiemmin kerrottua:

Värriön yhteismetsästä.

MTK:n metsänjohtajan kommentit.

Katso uusin video: Näin sutjakasti sahapihan tukkikoura muuttuu lumiauraksi
Lue lisää

Metsiä kartoittavat paitsi Luke ja metsäkeskus myös ympäristöjärjestöt – millä luvalla metsissä liikutaan ja mikä on yksityismetsänomistajan turva?

Yhteismetsässä puuomaisuus hoituu vähällä vaivalla –"Järkevä omistusmuoto varsinkin silloin, kun metsänomistajalla ei ole itsellään mahdollisuuksia panostaa asiaan riittävästi"

Yhteismetsien kohtalo Ylä-Lapin puukaupoissa yhä auki – korjuuyrittäjä huolissaan nuorten metsäkoneenkuljettajien tulevaisuudesta

EU:n syöväntorjuntastrategia nostaa punaisen lihan syöpävaaralliseksi – Greenpeace vaatii lihamainostuksen lopettamista