Metsä

Keskustan Saarikko: Metsänomistajia ei arvosteta tarpeeksi Suomessa

Tiede- ja kulttuuriministeri, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko puolustaa metsien käyttöä. Hän muistuttaa, että puulla voidaan korvata muovia ja puurakentamisella betonia.
Kari Salonen, Johannes Tervo
"Puulla voidaan korvata muovia, puurakentamisella voidaan korvata betonia. Hakkeella voidaan korvata kivihiiltä", keskustapomo Annika Saarikko luettelee.

Keskustan puheenjohtajan, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon mielestä kotimaiset metsänomistajat eivät saa osakseen riittävää arvostusta.

"Suomessa on noin 600 000 metsänomistajaa. Miehiä ja naisia. Miten heitä ja heidän omistajuuttaan arvostetaan julkisessa keskustelussa? Sanon suoraan: liian vähän."

Saarikko kysyy myös, onko ilmapiiri Suomessa sellainen, että metsän omistamisesta tehdään taakka.

"Jos, niin mihin sellainen johtaisi? Todennäköinen tie olisi suomalaisen metsänomistajuuden ajautuminen ulkomaisiin käsiin. Voisivatko suomalaiset metsät ja maamme luonto sen jälkeen paremmin? Eivät varmasti", Saarikko puntaroi keskustan eduskuntaryhmän talvikokouksessa eilen torstaina käyttämässään puheenvuorossa.

"Olemme metsäpuolue. Metsän vihreä. Uskomme suomalaiseen metsänomistajaan. Uskomme siihen, että kestävällä metsänhoidolla voimme pitää huolta luonnosta, kantaa osuutemme ilmastotalkoista ja tuoda työtä ja vaurautta koko Suomelle."

"Luotamme tässäkin ihmisen vastuuseen ja vapauteen. Haluamme, että metsät pysyvät suomalaisissa käsissä."

Saarikon mukaan metsät eivät ole ongelma, vaan päinvastoin ratkaisu moniin aikamme suuriin kysymyksiin.

"Vastakkainasettelu ei palvele suomalaisia, maamme luontoa tai ilmastonmuutoksen torjuntaa. Vastakkainasettelu palvelee vain lyhytaikaisia poliittisia päämääriä. Vastakkainasettelulla on aina populistin sielu."

Katso uusin video: Näin klapi kuplii, kun se on tarpeeksi kuiva
Lue lisää

IL: Juhani "Tami" Tamminen lähtee keskustan kuntavaaliehdokkaaksi Turussa – "Pyrin aina ykkösketjuun"

Rahastojen osuus metsätilakaupasta jatkoi nousuaan

Vain yksi on alkiolainen

Keskustan Saarikko arvelee pahimman olevan koronassa pian edessä – kannustaa rajoittamaan kontakteja turvallisen kesän takaamiseksi