Metsä

Metsä Group suunnittelee kartongin tuotannon kasvattamista Husumin tehtaalla Ruotsissa – sellutehtaan uudistus etenee

Sellutehdas uudistetaan kahdessa vaiheessa 2020-luvulla.
Lari Lievonen
Metsä Boardin suunnittelema investointi vahvistaisi Husumin kartonkikone BM1:n asemaa Euroopan suurimpana taivekartonkikoneena, yhtiö kertoo.

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board aikoo kasvattaa kartongin tuotantoa 200 000 tonnia Husumin tehtaallaan Ruotsissa.

Yhtiö on käynnistänyt esisuunnittelun, jossa arvioidaan myös tehtaan sataman kapasiteettia raaka-aineiden ja valmiiden tuotteiden määrien kasvuun nähden.

Investointi vahvistaisi Husumin kartonkikone BM1:n asemaa Euroopan suurimpana taivekartonkikoneena. Päätösvalmius mahdollisesta investoinnista arvioidaan saavutettavan kesällä 2021 ja investoinnin toteutuessa lisäkapasiteetin ylösajo alkaisi vuonna 2023, Metsä Boardin tiedote kertoo.

Husumin sellutehdasta Metsä Board on uudistamassa kahdessa vaiheessa 2020-luvulla. Marraskuussa yhtiö sai hyväksynnän ympäristöluvan muutokselle sellutehtaan uudistuksen ensimmäistä vaihetta varten.

Ensimmäisen vaiheen lopullinen investointipäätös tehtiin joulukuussa, ja se sisältää uuden soodakattilan ja turbiinin. Investoinnin kokonaisarvo on noin 320 miljoonaa euroa.

Toisessa vaiheessa, joka päätetään ja toteutetaan myöhemmin 2020-luvun aikana, nykyiset kaksi kuitulinjaa korvataan yhdellä uudella.

Ympäristölupahakemus sellutehtaan uudesta kuitulinjasta jätetään yhtiön mukaan tämän vuoden aikana.

Lue lisää:

Metsä Board myy Husumin sellutehtaasta 30 prosenttia ruotsalaisten metsänomistajien Norra Skogille – "Järjestelyn toteutuessa Metsä Board on käytännössä nettovelaton"

Katso uusin video: Näin klapi kuplii, kun se on tarpeeksi kuiva
Lue lisää

Sellun hintojen nousu jatkuu – Metsä Fibre ja chileläinen Arauco ilmoittivat uusista korotuksista

Selluinvestoinneista suurimmat nousemassa Etelä-Amerikkaan – Metsä Group vahvistaa asemaansa maailman johtavana markkinahavusellun tuottajana

Metsässä piilee Suomen tulevaisuuden mahdollisuus

Annika Saarikko lupaa metsätalousmyönteistä linjaa kehysriihessä: "Puuta riittää ja uudet metsätalouden investoinnit ovat tervetulleita"