Metsä

Muista tehdä metsätalouden veroilmoitus helmikuussa

Veroilmoituksen voi tehdä Omaverossa tai 2C-lomakkeella. Omaveroon pääsee vielä hetken Katso-tunnisteilla.
Markku Vuorikari
Päivärahavähennystä ei voi tehdä metsäpalstalle suuntautuneesta matkasta, mutta sen voi tehdä esimerkiksi koulutus- tai messumatkasta.

Metsätalouden veroilmoituksen pitää olla verottajalla viimeistään 1. maaliskuuta, Suomen metsäkeskus muistuttaa. Sen voi jättää joko Omavero-palvelussa tai paperisella 2C-lomakkeella.

Jos harjoittaa metsätalouden lisäksi maataloutta ja elinkeinotoimintaa, ilmoitus palautetaan kuukautta myöhemmin, 1. huhtikuuta mennessä.

Arvonlisäveroilmoitus tulee jättää maaliskuun alkuun mennessä, ja arvonlisävero pitää myös maksaa siihen mennessä.

Katso-tunnisteet, joita verotusyhtymät ja kuolinpesät ovat käyttäneet sähköisessä veroilmoittamisessa, toimivat huhtikuun loppuun saakka. Sen jälkeen suomi.fi-osoitteesta haetut valtuudet ovat ainoa keino jättää sähköinen ilmoitus. Valtuudet kannattaa hakea ajoissa seuraavaa verovuotta varten.

Metsäveroilmoituksessa ilmoitetaan kaikki metsätaloudesta edellisvuonna saadut tulot ja tulojen hankkimiseen liittyvät metsätalouden menot.

Vuoden 2020 metsäveroilmoitusta tehdessä kannattaa muistaa, että metsäverotuksen päivärahavähennys ja hankintatyön taksat ovat nousseet.

Yli 6 tunnin matkan päivärahavähennys on nyt 16 euroa ja yli 10 tunnin matkan 29 euroa. Päivärahavähennystä ei voi tehdä metsäpalstalle suuntautuneesta matkasta, mutta sen voi tehdä esimerkiksi koulutus- tai messumatkasta.

Myös verotuksessa ilmoitettavat keskimääräiset hankintatyötaksat ovat nousseet 1,5 prosenttia, mikä vastaa palkkojen nousua.

Lue MT:n perusteelliset vero-ohjeet täältä. (Siirry näköislehteen -painikkeen alta valitaan Vero-ohjeet 2021.)

Lue tästä MT:n ohjeet, miten saat vanhat Katso-tunnisteet vaihdettua Suomi.fi-palveluun ja -valtuuksiin.

Katso uusin video: Näin sutjakasti sahapihan tukkikoura muuttuu lumiauraksi
Lue lisää

Katso-tunnisteista Suomi.fi:hin – verotusyhtymät ja yhteismetsät kompastelevat kohti sähköistä asiointia

Verotoimistossa ei asioi enää juuri kukaan, Omavero-palvelua käytettiin ennätysmäärä – korona totutti suomalaiset verottajan sähköisiin palveluihin

Simputuksen makua Suomi.fi:ssä

Helpotus Suomi.fi-valtuuksien kanssa tuskailleille: Katso-tunnisteelle neljä kuukautta jatkoa