Metsä

Annika Saarikko lupaa metsätalousmyönteistä linjaa kehysriihessä: "Puuta riittää ja uudet metsätalouden investoinnit ovat tervetulleita"

Investoinnit ovat talouden, ympäristön, palkansaajan sekä yrittäjän etu, keskustan puheenjohtaja sanoo.
Kai Tirkkonen
Kemiin rakennettava Metsä Groupin uusi biotuotetehdas merkitsee 1 500 uutta pitkäaikaista työpaikkaa lähinnä puunhankinnassa. Tehtaan rakennusvaihe työllistää yli 10 000 henkeä. Kuvassa on Kemin vanha sellutehdas.

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko vakuuttaa keskustan vetävän metsätalousmyönteistä linjaa kevään kehysriihessä, jossa hallitus linjaa lähivuosien talouspäätöksiä.

"Metsämyönteistä työlinjaa me keskustalaiset edistämme jatkossakin, myös kevään puoliväliriihessä. Työtä ei saa karkottaa ulkomaille kiristämällä verotusta tai turvottamalla byrokratiaa. Väylien rapistumiseenkaan meillä ei ole varaa", Saarikko kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Metsä Groupin uuden Kemin tehtaan hän muistuttaa merkitsevän 1 500 uutta pitkäaikaista työpaikkaa ja rakennusvaiheen työllistävän yli 10 000 henkeä.

"Toivotamme metsäteollisuuden investoinnit jatkossakin tervetulleiksi. Se on talouden, ympäristön, palkansaajan sekä yrittäjän etu."

"Suomalaisella metsäosaamiselle ja tuotteille riittää kysyntää. Ja niin riittää puutakin. Kiitos suomalaisten metsänomistajien pitkäjänteisen, vastuullisen työn, ylittää metsiemme kasvu niiden käytön jatkossakin", Saarikko kehuu.

Katso uusin video: Näin sutjakasti sahapihan tukkikoura muuttuu lumiauraksi
Lue lisää

Hyvä metsänhoito tarjoaa kunnille monikärkiohjuksen

Saarikko: "Keskustan tavoitteena on väljästi asuttu ja monipaikkainen Suomi"

Metsien suojelun lainsäädäntöä yksityistetään

Saarikko: "Perheystävällinen politiikka on ainut tae sille, että Suomessa on jatkossakin työvoimaa"