Metsä

Puutavara-autossa tulipalo Kiteellä – auton perässä olevan nosturin hytti tuhoutui kokonaan

Itse autoon tai puutavarakuormaan palo ei ehtinyt levitä.
Kimmo Haimi
Nosturin hytti. Kuvituskuva.

Puutavara-auton perässä olevan kuormaajan hytti tuhoutui tulipalossa tänään iltapäivällä Kiteellä, Pohjois-Karjalan pelastuslaitos tiedottaa.

Ajoneuvon kuljettaja havaitsi palon pysäytettyään autonsa kuormauspaikalle. Kuljettaja yritti ensin sammuttaa palon jauhesammuttimella, mutta alkusammutus ei tuottanut toivottua tulosta.

"Kuljettaja irrotti vetoautosta peräkärrin ja siirsi autoa kauemmas, ettei palo pääsisi leviämään kärriin", Pelastuslaitoksen tiedotteessa kuvataan tapahtumien kulkua.

"Pelastuslaitoksen ensimmäisen yksikön saavuttua kohteeseen oli kuormaajan hytti tuhoutunut kokonaan, mutta palo ei ehtinyt levitä tästä muualle autoon tai puutavarakuormaan."

Paikalle saapuneet pelastuslaitoksen yksiköt sammuttivat "palavat hytin jäänteet" vedellä, tiedotteessa kerrotaan.

"Vahingot rajoittuivat ensiarvion perusteella tuhoutuneeseen hyttiin sekä sähköjohtoihin mutta esimerkiksi hydrauliletkut vaikuttivat säästyneen pahemmilta vaurioilta."

Katso uusin video: Näin sutjakasti sahapihan tukkikoura muuttuu lumiauraksi
Lue lisää

Palava kaasuauto voi muuttua liekinheittimeksi, eikä leimahtanut sähköauto sammu kuin upottamalla veteen

Valtimolainen Olli Timonen lomailee Bodenissa

Arto Stranius kehitti lumiauran, joka sopii rajuun koneeseen – "Käyttömekanismi ei missään nimessä saanut olla hydraulinen"

"En pahastuisi, jos siirtyisi seuraaviin tehtäviin", "EU:n puuttuminen eläinkuljetuksiin on hyvä" – tällaisia kommentteja meppi Pietikäisen työ kirvoitti