Metsä

Honkarakenteen tilauskanta kasvoi reippaasti viime vuonna – pandemian kielteiset vaikutukset näkyivät erityisesti Kiinassa ja Japanissa

Konserni arvioi liikevaihdon kasvavan ja tuloksen paranevan tänä vuonna.
Honkarakenne
Honkarakenteen liikevaihto kasvoi Suomessa. "Hirsi kiinnostaa rakennusmateriaalina entistä enemmän ja sen lisääntynyt käyttö näkyy myös projekti- ja aluerakentamiskohteissa", toimitusjohtaja Marko Saarelainen toteaa tilinpäätöstiedotteessa.

Hirsitalovalmistaja Honkarakenteen tilauskanta kasvoi viime vuoden toisella puoliskolla merkittävästi. Tilauskanta vuoden lopussa oli 39,8 miljoonaa euroa eli 44 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin.

Konsernin liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 11 prosenttia 52,9 miljoonaan euroon.

Oikaistu liiketulos ja oikaistu tulos ennen veroja olivat samalla tasolla kuin edellisenä vuonna. Liiketulosta viime vuonna kertyi 3,1 miljoonaa euroa, mikä oli 5,9 prosenttia liikevaihdosta.

Toimitusjohtaja Marko Saarelaisen mukaan Honkarakenteen myynti on kehittynyt pandemiasta huolimatta hyvin, mikä näkyy korkeassa tilauskannassa.

Suomessa liikevaihto kasvoi.

"Hirsi kiinnostaa rakennusmateriaalina entistä enemmän ja sen lisääntynyt käyttö näkyy myös projekti- ja aluerakentamiskohteissa. Panostimme myös mallistokehitykseen ja toimme markkinoille uusia, näyttäviä lippulaivamalleja", Saarelainen toteaa tilinpäätöstiedotteessa.

Viennissä liikevaihto oli samaa tasoa kuin edellisenä vuonna.

"Voimakkaimmin pandemian negatiiviset vaikutukset näkyivät Aasiassa ja siellä erityisesti Kiinassa ja Japanissa. Venäjän markkinan ennakoitua positiivisempi kehitys ilahdutti. Venäjän liikevaihto nousikin edellistä vuotta korkeammaksi."

Honkarakenteen hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että viime vuodelta ei jaeta osinkoa. Hallitus ehdottaa, että sijoitetun vapaan oman pääoman rahastosta jaetaan pääoman palautusta 0,18 euroa osakkeelta.

Konserni arvioi, että liikevaihto kasvaa tänä vuonna ja tulos ennen veroja on parempi kuin viime vuonna.

Katso uusin video: Näin klapi kuplii, kun se on tarpeeksi kuiva
Lue lisää

Ei mitään mökkejä – cityhirsitaloja nousee jo kaupunkikeskustoihinkin

Honkarakenteen osake ampaisi nousuun – yhtiö korotti aiempaa arviotaan viime vuoden tuloksesta

Honkarakenteen yt-neuvottelut päätökseen – hirsitalovalmistaja irtisanoo 11 työntekijää

Honkarakenne kiri kotimaassa – lakko ja korona siirsivät vientitoimituksia