Metsä

Puukauppa jatkuu viimevuotista selvästi vilkkaampana

Kauppatahti on kuitenkin verkkaisempi kuin vuosina 2019 ja 2018.
Sanne Katainen
Metsäteollisuus ry:n jäsenyritykset ovat ostaneet alkuvuonna puuta yksityismetsistä 4,7 miljoonaa kuutiometriä, mikä on 1,7 miljoonaa kuutiometriä enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Arkistokuva.

Metsäteollisuus ry:n jäsenyritykset ostivat viime viikolla yksityismetsistä puuta 561 476 kuutiometriä. Viime vuonna vastaavalla viikolla kauppoja solmittiin 390 073 kuutiometriä.

Alkuvuonna kauppoja on tehty selvästi enemmän kuin vuosi sitten, mutta vähemmän kuin vuosina 2019 ja 2018.

Metsäteollisuuden jäsenet olivat ostaneet viime viikon loppuun mennessä puuta yksityismetsistä 4,7 miljoonaa kuutiometriä. Viime vuonna vastaavana aikana kauppamäärä oli 3,0 miljoonaa ja vuosina 2019 ja 2018 noin 5,8 miljoonaa kuutiometriä.

Vuosi sitten metsäteollisuuden tuotantoa rajoittivat lakot.

Katso uusin video: Näin klapi kuplii, kun se on tarpeeksi kuiva
Lue lisää

Puukauppa verkkaistui Etelä-Suomen talvilomaviikolla – alkuvuoden kauppamäärä on silti 50 prosenttia vuodentakaista suurempi

Yhteismetsässä puuomaisuus hoituu vähällä vaivalla –"Järkevä omistusmuoto varsinkin silloin, kun metsänomistajalla ei ole itsellään mahdollisuuksia panostaa asiaan riittävästi"

Nousevat hinnat ovat kirittäneet talvikuukausien puukauppaa – ”Monesti talven aikana kaupoissa nähtyä hintanotkahdusta ei nyt ole tullut”

Puukauppa käy vinhasti kuusitukin vedolla