Metsä

Metsä Spring sijoittaa Montinutraan, joka tuottaa sahanpurusta ainesosia kosmetiikka-, elintarvike- ja lääketeollisuudelle

Montinutran tuotekehityksen painopiste on kuusisahanpurusta valmistettavassa uutteessa. Raaka-ainetta yhtiö saa Metsä Groupin kuusisahoilta.
Montinutra
Montinutra tuottaa kosmetiikka-, elintarvike- ja lääketeollisuudelle tärkeitä ainesosia. Raaka-aineena yhtiö hyödyntää metsäteollisuuden sivuvirtoja.

Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Spring on tehnyt pääomasijoituksen Montinutraan, joka valmistaa arvokkaita bioaktiivisia tuotteita metsäteollisuuden sivuvirroista, tiedote kertoo.

Metsä Spring sekä yksityiset sijoittajat investoivat yritykseen yhteensä noin miljoona euroa.

”Vuoden 2021 aikana Montinutra rakentaa koelaitoksen ja jatkaa bioaktiivisten tuotteiden ja asiakassovellusten kehittämistä. Pyrimme tekemään tiivistä yhteistyötä muutaman potentiaalisen asiakkaan kanssa tuotesovellusten kaupallistamisessa. Olemme innoissamme mahdollisuudesta saada Metsä Spring mukaan teollisena sijoittajana", sanoo Montinutran toimitusjohtaja Jukka Mäkelä Metsä Groupin tiedotteessa.

Montinutra tuottaa kosmetiikka-, elintarvike- ja lääketeollisuudelle tärkeitä ainesosia. Raaka-aineena yhtiö hyödyntää metsäteollisuuden sivuvirtoja.

Metsä Groupilla on kaksi kuusisahaa, joilta Montinutralle voidaan toimittaa tuotantoon tarvittavaa sahanpurua.

Tuotekehityksen painopiste on kuusisahanpurusta valmistettavassa Kuusikumi-nimisessä uutteessa. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi henkilökohtaiseen hygieniaan liittyvissä tuotteissa, kosmetiikassa ja elintarvikkeissa.

Yhtiöllä on kehittelyssä myös muita tuoteideoita, kuten sahanpurusta valmistettava tuote Qusitol, josta voi olla hyötyä alavirtsatieoireiden hoidossa.

”Kuusikumia on tutkittu tieteellisesti jo vuosikymmenien ajan. Olemme iloisia voidessamme tukea Montinutraa tavoitteessaan kaupallistaa kuusiuutteita ja myöhemmin muita uusia puupohjaisia tuotteita. Kuusikumikonsepti on loistava esimerkki kiertotaloudesta”, sanoo Katariina Kemppainen. Hän onMetsä Springin sijoituspäällikkö ja Montinutran uusi hallituksen jäsen.

Montinutran lisäksi Metsä Springillä on pääomasijoitus vedenkestäviä puukompositiittituotteita valmistavassa Woodiossa. Yhtiö on myös mukana tekstiilikuitujen ja 3D-kuitutuotteiden sellusta valmistamisen kehittämisessä.

Lue myös:

Metsä Spring sijoittaa vedenkestävää puukomposiittiteknologiaa kehittävään yritykseen Woodioon

Kun popsit Buranaa, syöt selluloosaa – metsäyhtiöt ja yliopistot etsivät puulle uusia käyttökohteita lääketieteessä

Katso uusin video: Vaellan-kevytmoottorikelkan voi purkaa pieniin osiin – ja muuntaa halutessaan mönkijäksi
Lue lisää

Metsä Group ja Valmet rakentavat koelaitoksen Äänekoskelle – uudenlainen ruokapakkaus korvaa fossiilisista raaka-aineista tehtyjä pakkauksia

Metsä Group lähtee mukaan tekstiilibuumiin – koetehdas voi käynnistyä jo 2019 Äänekoskella

Metsä Spring sijoittaa vedenkestävää puukomposiittiteknologiaa kehittävään yritykseen Woodioon

Koelinjoja, pilottitehtaita, tuotantolaitoksia – metsäteollisuuden uudet tuotteet etenevät nyt vauhdilla kohti teollista tuotantoa