Metsä

Unelmien puumajasta voi tulla totta – majakisan voittaja rakentuu elokuussa tiedekeskus Heurekaan

Piirrä, kirjoita, valokuvaa tai videoi unelmiesi maja ja osallistu kilpailuun 9. huhtikuuta mennessä.
Hanna-Liisa Ristimäki
Majakisan voittajatyön maksuttomat rakennuspiirustukset, rakennusohjeet ja tarvikelista julkaistaan Heurekan verkkosivuilla 8. elokuuta.

Tiedekeskus Heureka järjestää majakilpailun kaikenikäisille.

Kisaan voivat osallistua lapset joko yksinään tai perheineen tai vaikka koko koululuokkana. Myös aikuiset saavat heittäytyä majanrakennushaaveisiin ottamalla kisaryhmäänsä mukaan kouluikäisen tai nuoremman lapsen.

Majaidean voi piirtää, valokuvata, videoida tai kirjoittaa.

Kilpailussa menestyminen edellyttää hauskoja ja oivaltavia ideoita puumateriaalien käyttämisestä. Majaan voi myös suunnitella esimerkiksi terassin tai salaoven.

Majaehdotus tulee lähettää 9. huhtikuuta mennessä osoitteeseen kisa@heureka.fi.

Heurekan esiraati valitsee kaikkien määräaikaan mennessä saapuneiden ehdotusten joukosta kymmenen finalistia, joista puurakentamisen asiantuntijaraati valitsee voittajan.

Voittaja julkaistaan 26. huhtikuuta.

Paras majasuunnitelma rakennetaan elokuussa Heurekan tiedepuisto Galileihin. Myös vierailijat voivat osallistua rakentamiseen ja seurata majan edistymistä verkossa.

Majakisa ja tiedepuisto Galileihin tuleva maja liittyvät Heurekan SuperPUU-näyttelyyn.

Katso uusin video: Vaellan-kevytmoottorikelkan voi purkaa pieniin osiin – ja muuntaa halutessaan mönkijäksi
Lue lisää

Majakisan voittaja valittiin Heurekassa liki sadan työn joukosta: Huonekasvista inspiroituneen Emma Vallitun pyöreä rakennus vei voiton

Unelmien puumaja syntyi kierrätysmateriaaleista – nyt majan katolla aterioivat oravat ja seinien suojissa nukkuu koko kaveriporukka

Nikkariharrastelija testasi maalaisjärkeään rakentamalla puumajan, joka tarjoaa nukkujalle parhaat unet ikinä

Rapsutuskone, lehmänlannan hajua ja puusta tehty puu: Kotimainen maatalous- ja puuosaaminen ovat isosti esillä Heurekassa