Metsä

Vientiteollisuus vaatii tukea sähköistämiselle

Hallituksen on kehysriihessään kyettävä vahvistamaan talouskasvun edellytyksiä, vaativat kemian-, metsä- ja teknologiateollisuuden etujärjestöt.
Pekka Fali
Teollisuus on irrottautumassa fossiilisista polttoaineista ja tässä kehityksessä sähköistäminen on yksi keskeinen keino, vientiteollisuusliitot toteavat tiedotteessa.

Teknologiateollisuus, Metsäteollisuus ja Kemianteollisuus odottavat hallitukselta kehysriihestä päätöksiä, jotka tukevat investointeja, menestymistä kansainvälisessä kilpailussa ja Suomen nopeaa elpymistä.

Teollisuusliittojen mukaan suomalaisen teollisuuden menestys edellyttää hinnaltaan kilpailukykyisen sähkön saantia.

"Hallituksen on viipymättä valmisteltava ja toimeenpantava teollisuuden sähköistämisen tuki ilman kotikutoisia EU:n valtiontukisääntöjä tiukentavia linjauksia. Tuen rahoitus tulee sisällyttää valtiontalouden kehyksiin."

Liitot muistuttavat liikenteen verotuksen kokonaisuudistuksen valmistelijoita, että Suomessa on jo nyt yksi Euroopan kireimmistä dieselverotasoista.

"Verojen edelleen nostaminen tai kansallinen tieliikenteen päästökauppajärjestelmä kasvattaisivat Suomen logistista takamatkaa muihin maihin nähden", kolmen teollisuusliiton yhteisessä tiedotteessa todetaan.

Liitot vaativat myös rahaa tutkimukseen, tuotekehitykseen ja innovaatioihin.

Katso uusin video: Vaellan-kevytmoottorikelkan voi purkaa pieniin osiin – ja muuntaa halutessaan mönkijäksi
Lue lisää

Työkoneala sitoutuu päästövähennyksiin – aluksi sähköistetään tiettyjä konetyyppejä

Sitra nostaisi ympäristöveroja ja laskisi tuloveroja – "maalla asuville voitaisiin maksaa palautusta, jos autoilu kallistuu"

Hyvinvointiala: Valtio ei ole edes kartoittanut, kuinka paljon vuodepaikkoja ja testausmahdollisuuksia yksityinen sektori voisi tarjota

Vihreiden Ohisalo haluaa turpeen veronkorotuksen huhtikuun kehysriiheen: "Poliitikko ei voi ikuisesti odotella, hallituksen on toimittava"