Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Metsä

Metsäteollisuuden Seppo Parvi varoittaa: "Poliittinen paine komissiossa metsien yksipuoliseen tarkasteluun hiilinielun turvaajana on kova"

Metsäteollisuus odottaa kotimaassa hallituksen ottavan käyttöön teollisuuden sähköistämisen tuen.
Jarkko Sirkiä
Seppo Parvi on huolissaan EU:n komissiossa olevasta paineesta nähdä metsät pelkkänä hiilinieluna.

Metsäteollisuus ry. vaatii hallituksen ottavan käyttöön teollisuuden sähköistämisen tuen. Samalla metsäteollisuus muistuttaa metsätalouteen kohdistuvista EU:n suunnasta tulevista uhkakuvista.

"Metsäteollisuus on edelleen talouden tukijalka. Jotta hyvä voi kasvaa, teollisuuden kilpailukyvystä on pidettävä huolta", totesi Metsäteollisuus ry:n puheenjohtaja Seppo Parvi järjestön kevätseminaarissa tänään tiistaina.

"Kestävä kasvu on mahdollista. Metsät ja metsäteollisuus tarjoavat valtavat mahdollisuudet ilmaston muutoksen hallintaan", Parvi muistutti.

Metsäteollisuuden laatimaan ilmastotiekarttaan kuuluu metsäteollisuuden omien päästöjen painaminen nollaan. Sen lisäksi metsäteollisuuden tuotteet sitovat merkittävän määrän hiiltä ja myös metsien hiilensidontaa voi edelleen kasvattaa.

Parvi odottaa, että hallitus päättää tulevassa kehysriihessään eri toimialojen laatimien ilmastotiekarttojen toteuttamisen tukemisesta. Yksi kaivattu toimi on teollisuuden sähköistämisen tuen käyttöönotto.

Parvi muistutti myös metsäteollisuuden vanhasta vaatimuksesta, että dieselveroa ei enää kiristetä. Teollisuuden logistiikkakulut ovat nyt jo merkittävät.

Vaatimuksiin kuului, että investointien luvituksessa pitää ottaa käyttöön korkeintaan vuoden määräaika viranomaiskäsittelyihin.

Parvi toivoi lisää rahaa myös metsätalouden kannustinjärjestelmään. Sillä parannetaan metsien kasvua.

Omissa käsissä olevien asioiden lisäksi Parvi näki uhkakuvia EU:n suunnalla. Siellä komissio jatkaa vihreän kehityksen Green deal -ohjelman toteuttamista.

"Poliittinen paine komissiossa metsien yksipuoliseen tarkasteluun hiilinielun turvaajana on kova. Tässä asiassa Suomen on puolustettava vahvasti metsien vastuullista käyttöä."

Parvi toivoi, että asiasta lähtee Suomesta hallitukselta, puolueilta, mepeiltä ja muilta toimijoilta yhtenäinen viesti.

Katso uusin video: Vaellan-kevytmoottorikelkan voi purkaa pieniin osiin – ja muuntaa halutessaan mönkijäksi
Lue lisää

Kestävä metsätalous vaatii jatkuvaa taistelua EU:ssa – "Siellä on paljon väärinkäsityksiä", Metsäteollisuuden puheenjohtaja Seppo Parvi sanoo

Suuret metsäyhtiöt eri tes-linjoilla – Stora Enso neuvottelee Ammattiliitto Pron kanssa toisin kuin UPM

Metsäteollisuus ry vakuuttaa edunvalvonnan jatkuvan työelämässä, vaikka etujärjestö irtautuu palkkaneuvotteluista

Järki käteen metsätilojen sukupolvenvaihdoksen mallissa