Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Metsä

Kiinassa sahatavaran varastot pienet, kun tuonti vähentynyt ja rakentaminen nousee: "Sahatavaramarkkinan näkymät vahvat"

Asuntorakentamisen hankkeita aloitettiin Kiinassa tammi–maaliskuussa 30 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin, kertoo Woodstat.
Kari Salonen
Havusahatavaran tuonti Kiinaan laski vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 20 prosenttia viime vuoden vastaavasta jaksosta. Suomesta sahatavara Kiinaan kulkee konteissa. Arkistokuva on Vuosaaren satamasta Helsingistä.

Sahatavaran tuonti Kiinaan laski alkuvuonna merkittävästi. Havusahatavaraa tuotiin maahan tammi–maaliskuussa 4,13 miljoonaa kuutiometriä, mikä on 20 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavalla jaksolla, kertoo maailman sahatavaramarkkinoita seuraava Woodstat.

Samaan aikaan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä asuntorakentamisen hankkeita aloitettiin 362 miljoonaa neliömetriä. Kasvua vuoden takaisesta oli 30 prosenttia.

"Nopea kasvu asuntorakentamisen aloituksissa ja havusahatavaran tuonnin vähentyminen ovat pienentäneet sahatavaran varastot hyvin matalalle tasolle", sanoo Woodstatin toimitusjohtaja Jenny Wessung.

Kiinan varastotilanne yhdistettynä korkeaan kysyntään Euroopassa ja Yhdysvalloissa merkitsee Wessungin mukaan epäilemättä, että sahatavaramarkkinan näkymät ovat vahvat.

Katso uusin video: Vaellan-kevytmoottorikelkan voi purkaa pieniin osiin – ja muuntaa halutessaan mönkijäksi
Lue lisää

Suomalaisen sahatavaran vienti Kiinaan jatkoi laskua alkuvuonna – kanadalaiset vallanneet lisää markkinaosuutta

Sahurit tyrmistyneitä Teollisuusliiton uhkailusta – "Puheet yksittäisten yritysten maalittamisesta ja saartamisesta ovat kohtuuttomia"

Sahateollisuus ry:n puheenjohtaja Tommi Sneck: ”Kiky-tunneilla on meille vaikutusta, mutta ne eivät ole tämän alan suurin ongelma”

Stora Enso investoi Uimaharjun sahaan 10 miljoonaa euroa – kuivaamoja ja sahauslinjaa uusitaan